Kurtalan’da sokak hayvanlarına yönelik çalışma yapıldı

Kurtalan 18.04.2024 - 21:17, Güncelleme: 18.04.2024 - 22:59 3437 kez okundu.
 

Kurtalan’da sokak hayvanlarına yönelik çalışma yapıldı

Sokak hayvanlarının korunması ve tedavi edilmesi amacıyla Kurtalan Belediyesi ilk adımı attı
Kurtalan Belediyesi sokak hayvanları tespit edilmesi ve koruma altına alınarak veteriner hekim kontrolünden geçirilmesi amacıyla ilk çalışmasını yürüttü. Kurtalan Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının korunması ve aşılanması amacıyla çalışma yürütüldü. Yapılan çalışmayla birlikte belediye görevlileri ilçe de bulunan sokak ve caddelerde tespit ettikleri hayvanları tespit ederek toplama çalışması gerçekleştirdi. Tespit edilen hayvanların veteriner hekim kontrolünden geçirildiğini ileten belediye yetkilileri “Sokak hayvanların çevreye zarar vermemesi ve hastalık bulaştırma risklerinin olup olmadığının kontrolü sağlanmıştır.” dedi. Tespit edilen sokak hayvanlarının bazılarının tedavi edilmesi gerektiğini belirten yetkililer veteriner hekimler nezdinde bu hayvanların tedavilerine devam edileceğini dile getirdi. (Mehmet Sadık AKSOY)  
Sokak hayvanlarının korunması ve tedavi edilmesi amacıyla Kurtalan Belediyesi ilk adımı attı

Kurtalan Belediyesi sokak hayvanları tespit edilmesi ve koruma altına alınarak veteriner hekim kontrolünden geçirilmesi amacıyla ilk çalışmasını yürüttü.

Kurtalan Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının korunması ve aşılanması amacıyla çalışma yürütüldü.

Yapılan çalışmayla birlikte belediye görevlileri ilçe de bulunan sokak ve caddelerde tespit ettikleri hayvanları tespit ederek toplama çalışması gerçekleştirdi.

Tespit edilen hayvanların veteriner hekim kontrolünden geçirildiğini ileten belediye yetkilileri “Sokak hayvanların çevreye zarar vermemesi ve hastalık bulaştırma risklerinin olup olmadığının kontrolü sağlanmıştır.” dedi.

Tespit edilen sokak hayvanlarının bazılarının tedavi edilmesi gerektiğini belirten yetkililer veteriner hekimler nezdinde bu hayvanların tedavilerine devam edileceğini dile getirdi.

(Mehmet Sadık AKSOY)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.