Kurtalanlı gençler; “Gurbeti kaderimiz olmaktan çıkartın”

Siirt 17.04.2024 - 20:05, Güncelleme: 17.04.2024 - 20:10 3076 kez okundu.
 

Kurtalanlı gençler; “Gurbeti kaderimiz olmaktan çıkartın”

Ekmek parası kazanma derdinde olan Kurtalanlı gençler yöneticilere sesleniyor.
Kurtalan’da iş bulamadıkları için başka şehirlere giderek iş bulmak zorunda kalan Kurtalanlı gençler “Ömrümüzü gurbet ellerde geçirmek istemiyoruz. İşimiz memleketimizde olsun itiyoruz.” diyor. Duvar ustası olan İbrahim Polat, Kurtalan’da iş bulamadığını ve burada kaldığı sürece işsiz olduğunu aktarırken “Kurtalan’da iş yok. Ekmek parası bizi gurbete zorluyor. Çok fazla parada gözümüz yok ailemize yakın ve geçimimizi sağlayacak oranda getirisi olan bir işimiz olursa dünyanın en mutlu insanı oluruz.” sözlerini kullandı. Polat, devamlı işi olmadığı için kendisine ait bir hayat kurmakta zorluk yaşadığını da sözlerine eklerken “Yöneticilerimiz gurbeti alın yazımız olmasından çıkartsın. İş sizlik kader değil yönetememenin topluma yansımasıdır. Bunun önüne geçilsin istiyoruz. İş alanları açılsın Kurtalanlılar Gurbete gitmesin kendi memleketlerinde emek versin ve kalkındırsın. Buna herkes ön ayak olmalı aksi taktirde bu işin vebali son derece ağırdı.” açıklamasında bulundu. (Mehmet Sadık AKSOY)
Ekmek parası kazanma derdinde olan Kurtalanlı gençler yöneticilere sesleniyor.

Kurtalan’da iş bulamadıkları için başka şehirlere giderek iş bulmak zorunda kalan Kurtalanlı gençler “Ömrümüzü gurbet ellerde geçirmek istemiyoruz. İşimiz memleketimizde olsun itiyoruz.” diyor.

Duvar ustası olan İbrahim Polat, Kurtalan’da iş bulamadığını ve burada kaldığı sürece işsiz olduğunu aktarırken “Kurtalan’da iş yok. Ekmek parası bizi gurbete zorluyor. Çok fazla parada gözümüz yok ailemize yakın ve geçimimizi sağlayacak oranda getirisi olan bir işimiz olursa dünyanın en mutlu insanı oluruz.” sözlerini kullandı.

Polat, devamlı işi olmadığı için kendisine ait bir hayat kurmakta zorluk yaşadığını da sözlerine eklerken “Yöneticilerimiz gurbeti alın yazımız olmasından çıkartsın. İş sizlik kader değil yönetememenin topluma yansımasıdır. Bunun önüne geçilsin istiyoruz. İş alanları açılsın Kurtalanlılar Gurbete gitmesin kendi memleketlerinde emek versin ve kalkındırsın. Buna herkes ön ayak olmalı aksi taktirde bu işin vebali son derece ağırdı.” açıklamasında bulundu.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.