Siirt’te hayvan yetiştiricilerine 513 bin liralık destek

Eruh 29.08.2023 - 13:04, Güncelleme: 29.08.2023 - 13:07 14569+ kez okundu.
 

Siirt’te hayvan yetiştiricilerine 513 bin liralık destek

“Siirt'te Göçerlere Nefes Projesi" hayata geçirildi.
Göçer hayvancılık yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan Siirt yetiştiricilerinin kırsal alanda yaşam konforlarının iyileştirilmesi kapsamında GAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Eruh Kaymakamlığı koordinatörlüğünde Eruh İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Siirt İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa yürüttüğü GAP-Eruh Göçerlere Nefes Projesi ile 6 yetiştiriciye 513 bin lira tutarında yüzde 70 hibe ile 50 metrekare yaşam çadırı ve 200 watt güneş enerjisi paneli sistemi verildi. Proje dağıtım programına Eruh Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Eruh Tarım ve Orman ilçe müdürü Cumali Nas, GAP İdaresi Başkanlığı uzmanı Necmettin Cevheri, teknik elemanlar ve hayvan yetiştiricileri katıldı. (Haber Merkezi)
“Siirt'te Göçerlere Nefes Projesi" hayata geçirildi.

Göçer hayvancılık yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan Siirt yetiştiricilerinin kırsal alanda yaşam konforlarının iyileştirilmesi kapsamında GAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Eruh Kaymakamlığı koordinatörlüğünde Eruh İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Siirt İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa yürüttüğü GAP- Eruh Göçerlere Nefes Projesi ile 6 yetiştiriciye 513 bin lira tutarında yüzde 70 hibe ile 50 metrekare yaşam çadırı ve 200 watt güneş enerjisi paneli sistemi verildi.

Proje dağıtım programına Eruh Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Eruh Tarım ve Orman ilçe müdürü Cumali Nas, GAP İdaresi Başkanlığı uzmanı Necmettin Cevheri, teknik elemanlar ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.