50 yıllık ayakkabı boyacısı sağlık problemlerine rağmen mesleğine devam ediyor

Kurtalan 17.08.2023 - 16:39, Güncelleme: 17.08.2023 - 16:40 2875+ kez okundu.
 

50 yıllık ayakkabı boyacısı sağlık problemlerine rağmen mesleğine devam ediyor

Uzun yılardır Kurtalan’da ayakkabı boyacılığı yapan Mehmet Şirin Sağdıç sağlık sorunlarına rağmen mesleğine devam ediyor.
Yaklaşık 50 yıldır Kurtalan’da ayakkabı boyacılığı yapan Mehmet Şirin Sağdıç uzun yıllar geçmesine rağmen mesleğini yapmaya devam ediyor. Sakin yapısıyla bilinen Sağdıç, kahvehanelerde oturak ve boya kutusunu açarak müşterilerin ayakkabısını boyuyor. “Bu işe başladığımda çok küçüktüm.” diyen Sağdıç, 65 yaşında olduğunu belirterek “15 yaşından beridir Kurtalan’da ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Geçimimi ayakkabı boyacılığı yaparak sağlıyorum.” dedi. Sağdıç, boyadığı ayakkabı için 5 lira ücret aldığını kaydederek akşama kadar 10-15 ayakkabı boyadığını söyledi. İlerlemiş yaşına rağmen ayakkabı boyacılığını yapmaya devam eden Mehmet Şirin Sağdıç, eskisi gibi sesleri duyamadığını ve gözlerinin görmediğini söyleyerek, “Yaşım ilerledi kulaklarım duymuyor, gözlerim fazla görmüyor, sosyal güvencem olmadığı için gözlük ve işitme cihazı isteğinde bulamıyorum. Satın almak içinde param yok, gözlük ve işitme cihazı için birileri ön ayak olabilseydi çok iyi olurdu.” diye konuştu. Görme ve duyma yetisindeki sağlık problemi nedeniyle mesleğini yaparken zorlandığını söyleyen Sağdıç, “Böyle giderse 50 yıllık mesleğim olan ayakkabı boyacılığını bırakmak zorunda kalabilirim.” diyor. (Abdulaziz ÖZCAN)
Uzun yılardır Kurtalan’da ayakkabı boyacılığı yapan Mehmet Şirin Sağdıç sağlık sorunlarına rağmen mesleğine devam ediyor.

Yaklaşık 50 yıldır Kurtalan’da ayakkabı boyacılığı yapan Mehmet Şirin Sağdıç uzun yıllar geçmesine rağmen mesleğini yapmaya devam ediyor.

Sakin yapısıyla bilinen Sağdıç, kahvehanelerde oturak ve boya kutusunu açarak müşterilerin ayakkabısını boyuyor.

“Bu işe başladığımda çok küçüktüm.” diyen Sağdıç, 65 yaşında olduğunu belirterek “15 yaşından beridir Kurtalan’da ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Geçimimi ayakkabı boyacılığı yaparak sağlıyorum.” dedi.

Sağdıç, boyadığı ayakkabı için 5 lira ücret aldığını kaydederek akşama kadar 10-15 ayakkabı boyadığını söyledi.

İlerlemiş yaşına rağmen ayakkabı boyacılığını yapmaya devam eden Mehmet Şirin Sağdıç, eskisi gibi sesleri duyamadığını ve gözlerinin görmediğini söyleyerek, “Yaşım ilerledi kulaklarım duymuyor, gözlerim fazla görmüyor, sosyal güvencem olmadığı için gözlük ve işitme cihazı isteğinde bulamıyorum. Satın almak içinde param yok, gözlük ve işitme cihazı için birileri ön ayak olabilseydi çok iyi olurdu.” diye konuştu.

Görme ve duyma yetisindeki sağlık problemi nedeniyle mesleğini yaparken zorlandığını söyleyen Sağdıç, “Böyle giderse 50 yıllık mesleğim olan ayakkabı boyacılığını bırakmak zorunda kalabilirim.” diyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.