60 derecede sıcaklıkta ekmek üretiyorlar

Kurtalan 04.08.2023 - 17:40, Güncelleme: 04.08.2023 - 17:40 2698+ kez okundu.
 

60 derecede sıcaklıkta ekmek üretiyorlar

Fırıncılar oluşan sıcak hava nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini belirterek hava sıcaklığına bağlı olarak fırının iç mekan ısısın 60 dereceyi geçtiğini belirtiler.
Etkili olan sıcaklıklar nedeniyle zor şartlar altında çalışan fırıncılar sıcaklıkların artmasıyla zor bir süreçten geçtiklerini söyleyerek “Dışarıda hava 40-45 derece ise fırında 60 dereceden daha fazla oluyor. Fırın ateşinde çalışmak bir hayli zor ama ekmek parası için bu zorluğa katlanmak zorundayız.” dediler. Kurtalan’da faaliyet gösteren Örnek Ekmek Fırınında çalışan Çetin Pekgöz havanın sıcaklığından yakınarak sabah erken saatlerde ekmek üretimine başladıklarını ve akşama kadar ekmek ürettiklerini söyledi.  Pekgöz, fırın içindeki ateşin 200-250 dereceye kadar yükseldiğini sözlerine eklerken “Fırının iç ısısı 250 derecelere kadar çıkıyor, çalıştığımız mekanda buna bağlı olarak ısınıyor. Hava sıcaklığına bağlı olarak dışarıda hava 45 derecelerde ise fırının iç mekanında bu sıcaklık 60 dereceden daha fazla oluyor. Haliyle bundan çok etkileniyoruz sabahtan akşama kadar 3 damacana su bitiriyoruz.” diye konuştu. Yaz aylarında oluşan yüksek sıcaklık nedeniyle zorluk çektiklerini belirten Pekgöz, kışın oluşan soğuk havadan ise korunduklarını aktardı. (Abdulaziz ÖZCAN)
Fırıncılar oluşan sıcak hava nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini belirterek hava sıcaklığına bağlı olarak fırının iç mekan ısısın 60 dereceyi geçtiğini belirtiler.

Etkili olan sıcaklıklar nedeniyle zor şartlar altında çalışan fırıncılar sıcaklıkların artmasıyla zor bir süreçten geçtiklerini söyleyerek “Dışarıda hava 40-45 derece ise fırında 60 dereceden daha fazla oluyor. Fırın ateşinde çalışmak bir hayli zor ama ekmek parası için bu zorluğa katlanmak zorundayız.” dediler.

Kurtalan’da faaliyet gösteren Örnek Ekmek Fırınında çalışan Çetin Pekgöz havanın sıcaklığından yakınarak sabah erken saatlerde ekmek üretimine başladıklarını ve akşama kadar ekmek ürettiklerini söyledi. 

Pekgöz, fırın içindeki ateşin 200-250 dereceye kadar yükseldiğini sözlerine eklerken “Fırının iç ısısı 250 derecelere kadar çıkıyor, çalıştığımız mekanda buna bağlı olarak ısınıyor. Hava sıcaklığına bağlı olarak dışarıda hava 45 derecelerde ise fırının iç mekanında bu sıcaklık 60 dereceden daha fazla oluyor. Haliyle bundan çok etkileniyoruz sabahtan akşama kadar 3 damacana su bitiriyoruz.” diye konuştu.

Yaz aylarında oluşan yüksek sıcaklık nedeniyle zorluk çektiklerini belirten Pekgöz, kışın oluşan soğuk havadan ise korunduklarını aktardı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.