90 yaşındaki Abdullah dedenin çalışma azmi “Maşallah” dedirtiyor

Siirt 30.04.2024 - 19:44, Güncelleme: 30.04.2024 - 19:44 6478 kez okundu.
 

90 yaşındaki Abdullah dedenin çalışma azmi “Maşallah” dedirtiyor

90 yaşında olan Abdullah dedenin bahçesinde gösterdiği özverili çalışma görenleri hayran bırakıyor.
ÖZEL HABER – ABDULAZİZ ÖZCAN Kurtalan’da bağ ve bahçe faaliyetleri sürerken Beykent Köyünde ikamet eden 90 yaşındaki Abdullah Bağrıyanık’ın 37 dönümlük bağ alanında göstermiş olduğu üstün çalışma görenlere “Maşallah” dedirtiyor. 90 yaşındaki Abdullah dede ilerlemiş yaşına rağmen yıllarca emek verdiği fıstık, üzüm, nar gibi birçok meyve ağacının bulunduğu bahçesinde İlkbahar mevsimiyle birlikte çapalama ve yabancı ot temizliğini kendi başına yaparak büyük bir çalışma örneği sergiliyor. Sabahın erken saatlerinde Beykent Dağının eteklerinde yer alan bahçesine giden Abdullah dede akşam ezanı okuyuncaya kadar bağcılık faaliyetlerini sürdürüyor. “Ben bu topraklarda doğdum ve bu yaşıma kadar bu topraklarda ter döküp emek verdim.” diyen Abdullah dede “90 yaşında olmam Beykent Dağının eteklerinde yer alan bahçeme gelmeme engel olmuyor. Hayatımı burada geçirdim burası bana manevi huzur veriyor. Buradaki toprakla uğraşmak ve burayı canlı tutmak beni mutlu ediyor.” diyor. Çocuklarının da kendisine yardımcı olduğunu dile getiren Abdullah dede bahçesinde birçok meyve ağacının yetiştiğini kaydederek bu ağaçların teker teker bakımını yaptığını ve kaliteli ürün vermelerini sağladığını söylüyor. Bütün bağcılık faaliyetlerini kendi çabasıyla öğrendiğini dile getiren Abdullah dede “1 ağaç yetiştiren bir insan yetiştirir. Çok ağaç yetiştiren çok insan yetiştirir.” sözlerini kullanarak Peygamber efendimizin hadisi şerifini yerine getirmeye nail olduğunu da belirtiyor. “Bahçemin etrafı tellerle kapalı olsa da kapıları her zaman açık canı çeken herkes bu bahçede bulunan meyvelerden tadabilir.” diyen yılların asırlık çınarı Abdullah dede cömertlikten asla taviz verilmemesi gerektiğini söylerken “Bu şekilde birsine faydam dokunursa ne mutlu bana. Dini, dili, ırkı, yaşı ve cinsiyeti ne olursa olsun emek adına dökülen herkesin alın teri kutsaldır. Bu emek vesilesiyle ortaya çıkan her şey insana da, hayvana da ve diğer bütün mahlukata da fayda sağlamalıdır.” cümleleriyle son mesajını veriyor.
90 yaşında olan Abdullah dedenin bahçesinde gösterdiği özverili çalışma görenleri hayran bırakıyor.

ÖZEL HABER – ABDULAZİZ ÖZCAN

Kurtalan’da bağ ve bahçe faaliyetleri sürerken Beykent Köyünde ikamet eden 90 yaşındaki Abdullah Bağrıyanık’ın 37 dönümlük bağ alanında göstermiş olduğu üstün çalışma görenlere “Maşallah” dedirtiyor.

90 yaşındaki Abdullah dede ilerlemiş yaşına rağmen yıllarca emek verdiği fıstık, üzüm, nar gibi birçok meyve ağacının bulunduğu bahçesinde İlkbahar mevsimiyle birlikte çapalama ve yabancı ot temizliğini kendi başına yaparak büyük bir çalışma örneği sergiliyor.

Sabahın erken saatlerinde Beykent Dağının eteklerinde yer alan bahçesine giden Abdullah dede akşam ezanı okuyuncaya kadar bağcılık faaliyetlerini sürdürüyor.

“Ben bu topraklarda doğdum ve bu yaşıma kadar bu topraklarda ter döküp emek verdim.” diyen Abdullah dede “90 yaşında olmam Beykent Dağının eteklerinde yer alan bahçeme gelmeme engel olmuyor. Hayatımı burada geçirdim burası bana manevi huzur veriyor. Buradaki toprakla uğraşmak ve burayı canlı tutmak beni mutlu ediyor.” diyor.

Çocuklarının da kendisine yardımcı olduğunu dile getiren Abdullah dede bahçesinde birçok meyve ağacının yetiştiğini kaydederek bu ağaçların teker teker bakımını yaptığını ve kaliteli ürün vermelerini sağladığını söylüyor.

Bütün bağcılık faaliyetlerini kendi çabasıyla öğrendiğini dile getiren Abdullah dede “1 ağaç yetiştiren bir insan yetiştirir. Çok ağaç yetiştiren çok insan yetiştirir.” sözlerini kullanarak Peygamber efendimizin hadisi şerifini yerine getirmeye nail olduğunu da belirtiyor.

“Bahçemin etrafı tellerle kapalı olsa da kapıları her zaman açık canı çeken herkes bu bahçede bulunan meyvelerden tadabilir.” diyen yılların asırlık çınarı Abdullah dede cömertlikten asla taviz verilmemesi gerektiğini söylerken “Bu şekilde birsine faydam dokunursa ne mutlu bana. Dini, dili, ırkı, yaşı ve cinsiyeti ne olursa olsun emek adına dökülen herkesin alın teri kutsaldır. Bu emek vesilesiyle ortaya çıkan her şey insana da, hayvana da ve diğer bütün mahlukata da fayda sağlamalıdır.” cümleleriyle son mesajını veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Muhammed bağrıyanık
(01.05.2024 15:54 - #527)
Maşallah ALLAH Abdullah dedeme sağlıkli ve huzurlu bir ömür versin inşallah.Canim dedem.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)