Ak Parti Kurtalan belediye başkan adayını neden açıklamıyor?

Pervari 22.01.2024 - 18:23, Güncelleme: 22.01.2024 - 18:23 13448+ kez okundu.
 

Ak Parti Kurtalan belediye başkan adayını neden açıklamıyor?

Ak Partinin Kurtalan Belediye Başkanı Adayını belirlemede geç kalması hedeflenen seçim başarısını tehlikeye atabilir.
Ak Partinin Kurtalan Belediye Başkan Adayını belirlememesi ilçedeki Parti tabanı arasında rahatsızlığa neden oluyor. Geçmiş seçimlerde Kurtalan’da en çok oy alan 2’nci parti olma özeliği bulunan Ak Parti, Kurtalan Belediye Başkan Adayını halen belirlemiş değil. Basına yansıyan kulis bilgilerine göre Ak Parti, Kurtalan Belediye Başkan Aday Adayları olan Nevzat Karaatay, Muhteşem Taşkıran ve Tacettin Lale en çok isimi geçen 3 aday adayı olma özelliği taşırken, bu üç isimden hangisinin Belediye Başkan Adayı olacağı sorusu cevapsız kalmaya devam ediyor. Aktif olarak Ak Parti Kurtalan İlçe yapılanmasında önemli roller üstelenen isimler, Ak Partinin Kurtalan Belediye Başkan Adayının bir an önce belirleyip duyurması gerektiğini söylerken, bu geç kalmışlığın Belediye Başkanlığı koltuğunun kazanılması olasılığını iyice düşürdüğünü savunuyor. Adayın açıklanmaması Ak Partili seçmenler arasında da en çok konuşulan konular arasında. Ak Partinin Kurtalan Belediye Başkanı Adayını belirlememesi ve bazı rakip patilerin seçim çalışmalarına start vermesi Kurtalan’daki Ak Parti seçmeni üzerinde psikolojik baskı oluşturduğu gayet açık bir şekilde ortada. Başkan adayının belirlenmemesi ilçedeki Ak Parti seçmenin konsolide olmasını da geciktirebilir. Adı ön plana çıkan aday sayısının fazla olması nedeniyle yayılan söylentiler doğrultusunda Ak Partili seçmenler arasında çoklu bloklaşma olayı güçleniyor. Başvuran aday adaylardan sadece birisinin seçileceği gerçeği ortadayken parti içi kutuplaşmaya da neden olan “Belediye Başkan Adayı geç açıklama” durumu sonrası seçilecek adayın Kurtalan’daki Ak Partili seçmeni konsolide etmesi daha güç hale geleceği düşünülüyor. (Abdulaziz ÖZCAN)
Ak Partinin Kurtalan Belediye Başkanı Adayını belirlemede geç kalması hedeflenen seçim başarısını tehlikeye atabilir.

Ak Partinin Kurtalan Belediye Başkan Adayını belirlememesi ilçedeki Parti tabanı arasında rahatsızlığa neden oluyor.

Geçmiş seçimlerde Kurtalan’da en çok oy alan 2’nci parti olma özeliği bulunan Ak Parti, Kurtalan Belediye Başkan Adayını halen belirlemiş değil.

Basına yansıyan kulis bilgilerine göre Ak Parti, Kurtalan Belediye Başkan Aday Adayları olan Nevzat Karaatay, Muhteşem Taşkıran ve Tacettin Lale en çok isimi geçen 3 aday adayı olma özelliği taşırken, bu üç isimden hangisinin Belediye Başkan Adayı olacağı sorusu cevapsız kalmaya devam ediyor.

Aktif olarak Ak Parti Kurtalan İlçe yapılanmasında önemli roller üstelenen isimler, Ak Partinin Kurtalan Belediye Başkan Adayının bir an önce belirleyip duyurması gerektiğini söylerken, bu geç kalmışlığın Belediye Başkanlığı koltuğunun kazanılması olasılığını iyice düşürdüğünü savunuyor.

Adayın açıklanmaması Ak Partili seçmenler arasında da en çok konuşulan konular arasında.

Ak Partinin Kurtalan Belediye Başkanı Adayını belirlememesi ve bazı rakip patilerin seçim çalışmalarına start vermesi Kurtalan’daki Ak Parti seçmeni üzerinde psikolojik baskı oluşturduğu gayet açık bir şekilde ortada.

Başkan adayının belirlenmemesi ilçedeki Ak Parti seçmenin konsolide olmasını da geciktirebilir.

Adı ön plana çıkan aday sayısının fazla olması nedeniyle yayılan söylentiler doğrultusunda Ak Partili seçmenler arasında çoklu bloklaşma olayı güçleniyor. Başvuran aday adaylardan sadece birisinin seçileceği gerçeği ortadayken parti içi kutuplaşmaya da neden olan “Belediye Başkan Adayı geç açıklama” durumu sonrası seçilecek adayın Kurtalan’daki Ak Partili seçmeni konsolide etmesi daha güç hale geleceği düşünülüyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.