Kurtalan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yaşanan sorunun Eşbaşkanların sahada bizzat yürüttüğü çalışmalar ve ekiplerin yoğun mesaisi sonucu çözüme kavuşturulduğu belirtildi.
Açıklamada, arıtma tesisinde bulanıklığın giderilmesine yönelik işlemlerin başarıyla tamamlandığı, ilçeye su akışının ise bu gece itibarıyla kademeli olarak yeniden sağlanmasının hedeflendiği ifade edildi. Ramazan Bayramı arifesinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm imkanların seferber edildiği vurgulandı.
Su akışının yeniden başlamasıyla birlikte debi ve basınca bağlı olarak planlanan dağıtım kapsamında, başta Cumhuriyet Mahallesi olmak üzere Fırat, Dicle ve Garzan mahallelerine bu gece su verilmesinin planlandığı bildirildi.
(Bülten)