?>

Şırnaklı sporcular, cimnastikte milli takıma girmek için çalışıyor

- Cimnastik antrenörü Kadir Taşar: "İyi sporcularımız var. İnşallah önce milli takım elemelerini geçecekler, sonra da ülkelerini çeşitli yarışmalarda temsil edecekler"

Spor - 3 yıl önce

Şırnaklı sporcular, cimnastikte milli takıma girmek için çalışıyor.
Geçen yıl İstanbul'da düzenlenen parkur ve yaş grupları yarışmalarında yıldız erkeklerde Türkiye birinciliği, küçük erkeklerde Türkiye ikinciliği, minik erkeklerde Türkiye üçüncülüğü, genç erkekler ve büyük kadınlarda Türkiye dördüncülüğü elde eden sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde çalışmalarını sürdürüyor.
Antrenman yapan sporcular, milli takım için 9-11 Haziran'da Sivas'ta düzenlenecek Türkiye elemelerine katılacak.
Cimnastik antrenörü Kadir Taşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1400 lisanslı sporcuları olduğunu, okul döneminde yaklaşık 300 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.
Sporcuları Türkiye elemelerine hazırladıklarını kaydeden Taşar, amaçlarının milli takıma oyuncu kazandırmak olduğunu belirtti.
Taşar, "İyi sporcularımız var. İnşallah önce milli takım elemelerini geçecekler, sonra da ülkelerini çeşitli yarışmalarda temsil edecekler." dedi.
Sporculardan Ensar Balık da geçen yıl İstanbul'da yapılan yarışmada yıldız erkeklerde Türkiye şampiyonu olduğunu anımsattı.
Balık, "Hedefim bu yıl genç yıldızlarda şampiyon olarak ülkemi uluslararası yarışmalarda temsil etmek. Türk bayrağını göndere çekerek hem ailemi hem emek veren antrenörlerimi gururlandırmak istiyorum." diye konuştu.
Onur Taşar ise bu yıl yapılacak yarışmada büyük erkeklerde şampiyon olmak istediğini kaydetti.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, kentte şu an 48 bin 270 aktif sporcunun bulunduğunu, amaçlarının öğrencileri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırıp, sporla buluşturmak olduğunu anlattı.
Milli takıma sporcu kazandırmak istediklerini dile getiren Ayar, "Bu sayıyı artırmanın peşindeyiz. Cimnastikte hem gençlerde hem miniklerde Türkiye dereceleri bizleri gururlandırdı." ifadelerini kullandı.

(AA)

 

Haftanın Öne Çıkanları

LGS sınavı başladı

2023-06-04 12:35 - Kurtalan

Hacıbektaşoğlu, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İlimiz Ekonomisine Değer Katacaktır”

2023-06-07 17:04 - Siirt

Kilis'te silahla yaralama olaylarına karışan 2 zanlı tutuklandı

2023-06-06 15:00 - Gündem

Günlük 700 liraya çalışacak işçi bulunamıyor!

2023-06-03 18:11 - Kurtalan

İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi'ne çıkan takımlar belli oldu

2023-06-05 14:00 - Spor

Seçim sonucunun Afrika sokaklarında kutlanması "konvansiyonel sisteme başkaldırı" olarak görülüyor

2023-06-05 14:30 - Gündem

Yılda sadece 15 gün açan endemik Siirt adaçayı korunuyor

2023-06-03 19:30 - Siirt

Flo'nun yaz koleksiyonunun tanıtım çekimleri yapıldı

2023-06-01 18:00 - Ekonomi

Gaziantep'te LGS'ye girecek 50 bin öğrenciye sınav seti

2023-06-01 18:30 - Gündem

İş Bankası tarımda karbon ayak izi ölçümünü başlattı

2023-06-02 15:30 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bitlis 1916 Spor'un 3. Lig'e yükselmesi kentte coşkuyla kutlandı

23:44 - Spor

FIFA'dan 3 Türk kulübüne transfer yasağı

18:36 - Spor

Galatasaray'da Transferler Ne Zaman Açıklanacak? Osimhen Kalacak mı? Okan Buruk'tan Taraftarı Heyecanlandıran Sözler!

17:34 - Spor

Amedspor, sportif direktörü ile yollarını ayırdı

18:56 - Spor

Fenerbahçe başkanlık seçimi bitti? Yeni başkan Aziz Yıldırım mı, Hakan Safi mi olacak?

18:51 - Spor

Günün Manşetleri

Tarihi Mısır Çarşısı'nda Siirt Ürününe Özel İlgi

13:23 - Siirt

Kurtalan'da Köy Grup Yolunda Asfalt Çalışmaları Başladı

13:11 - Siirt

Siirt'te Yaz Dönemi Sosyal Hizmet Planlaması Yapıldı

12:57 - Siirt

Siirt'te güvenlik uygulamalarında 33 aranan kişi yakalandı

10:48 - Siirt

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı Yayımlandı: Siirt’te 5 kaymakamın görev yeri değişti

00:45 - Siirt