?>

Tekstil atölyesi üretime başladı

Kurtalan’da istihdama yönelik Kurtalan Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı işbirliğince yapımı tamamlanarak kiraya verilen tekstilkent binalarında üretime başlandı.

Kurtalan - 3 yıl önce

Yeni yapılan tekstil atölyesini işletmeye hak kazanan Işıklar Ayakkabıcılık firması sahibi Fesih Erol; “Şuan ki üretimiz kalifiye çalışan yetiştirmeye yönelik.” diyerek Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ayakkabı üreten sayılı firmalardan biri olduklarını belirti.
Kurtalan’da istihdama yönelik Kurtalan Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı iş birliğince yapımı tamamlanarak kiraya verilen tekstilkent binalarında üretime başlayan Işıklar Ayakkabıcılık firması Sahibi Fesih Erol; “Kurtalan Belediyesiyle yaptığımız sözleşmeye göre yeni yapılmış olan tekstil atölyesini 5+5 yıl olacak şekilde işletme izni aldık. Makinelerimizi kurarak atölyemizde üretime başladık.” dedi.
Erol; “Şuan aktif olarak 35 personelimiz çalışıyor. Bu yıl kademeli bir şekilde bu sayı 200 çalışana çıkacak. Makine ve ekipmanlarımız olduğu halde birden 200 kişi işe alamadık çükü Kurtalan’da ayakkabı üretiminden anlayan hiç kimse yok.  Bizde İstanbul’daki fabrikamızda çalışan ustalarımızdan 3-4 kişi getirterek burada ayakkabı alanında çalışacak olan personelimize eğitim vermelerini sağlıyoruz. Şuan ki çalışmalarımız genelde eğitim odaklı.” dedi.
Güneydoğu’da sayılı ayakkabı üreten atölyelerden biri
“Güneydoğuda çok fazla ayakkabı üreten atölye bulunmaz bizde bir ilke imza atarak burada da Işıklar Tekstilin bir şubesini açarak hem ayakkabı alanında üretim yapıyoruz hem de Kurtalan halkına istihdam olanağı tanıyoruz. Kurtalan’da bu işi pek bilen olmadığı için bizde çalışacak personelimizi bize bıraktıkları belgelere göre değerlendirerek işe alıyoruz. Kalifiye işçi bulma sorunu olduğunu söylemekte fayda var işçilerimizi kendimiz yetiştirmek zorunda kalıyoruz.” sözlerini kullanan Erol ilerde 400 işçi çalıştırma hedeflerinin olduğuna değindi.
İşlettikleri firmanın büyük bir işletme olduğunu belirten Fesih Erol; “Şuanda üretildiğini gördüğünüz ayakkabıların çoğu ünlü markaların reyonlarında satışa sunulacak sipariş üzeri çalışıyoruz. Ünlü olan birçok markayla sipariş üzeri sözleşmeler imzalıyoruz, Kurtalan da üreteceğimiz bu ayakkabılar da bu ünlü markalar gidecek. Kurtalan da bu potansiyel var imkanlar tanındığında gördüğünüz gibi güzel şeyler ortaya çıkabiliyor.” ifadelerine yer verdi.
“İlerde atölyenizi genişletip ha fazla yatırım yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna da cevap veren Fesih Erol; “Şuan işlerimizi oturtma amacındayız ve kademeli bir şekilde işimizi geliştirme peşindeyiz. Daha öncede ifade ettim Kurtalan’da iş potansiyeli oldukça yüksek, önümüze koyduğumuz hedeflere ulaştıktan sonra Kurtalan’daki işimizi büyütüp İlçemize daha fazla fayda sağlamaya çalışacağız.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Haftanın Öne Çıkanları

Eurorepar Car Service'ten 1.799 TL'den başlayan fiyatlarla periyodik bakım kampanyası

2023-05-10 16:30 - Ekonomi

Vodafone Her Şey Yanımda'dan Anneler Günü'ne özel kampanya

2023-05-07 14:30 - Ekonomi

Yapı Kredi Faktoring, "Türkiye'nin en iyi faktoring şirketi" seçildi

2023-05-08 16:00 - Ekonomi

Aydem Enerji, Türkiye'nin En İyi İşverenleri Listesi'ne 9 şirketiyle girdi

2023-05-10 17:30 - Ekonomi

Siirt Belediyesi Tekstil Projelerinde İstihdama Başladı

2023-05-12 16:29 - Kurtalan

AKUB Ekibine Teşekkür Plaketleri verildi

2023-05-09 18:06 - Siirt

Hentbol Erkekler Süper Lig'de normal sezon sona erdi

2023-05-07 01:00 - Spor

Hacıbektaşoğlu, Akdoğmuş Köyü Şenliklerinde Vatandaşlarla Buluştu

2023-05-08 15:13 - Siirt

Aksa Doğalgaz: Vatandaşlar, mutfakta tesisat dönüşümüyle "ücretsiz doğal gaz" imkanından yararlanabilecek

2023-05-08 15:30 - Ekonomi

Yer altı çalışması tamamlanan bulvarda temizlik çalışması yapıldı

2023-05-12 00:48 - Kurtalan

İlgili Haberler

Kurtalan’da LGS öncesi kritik toplantı

16:32 - Kurtalan

AK Parti Kurtalan İlçe Başkanı Salih Karataş'tan Dava Vurgusu: "Önemli Olan Partimizin Başarısıdır"

14:54 - Kurtalan

Kurtalan’da Zorunlu Su Sayacı Değişimi Başlıyor! İşte Başvuru ve Ücret Detayları

12:19 - Kurtalan

DEM Parti ve DBP heyetinden Kayabağlar'da bayram ziyareti

19:33 - Kurtalan

Kurtalan Kaymakamı Serin’den Kurban Bayramı Mesajı

00:15 - Kurtalan

Günün Manşetleri

Siirt'te güvenlik uygulamalarında 33 aranan kişi yakalandı

10:48 - Siirt

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı Yayımlandı: Siirt’te 5 kaymakamın görev yeri değişti

00:45 - Siirt

Kurtalan Kaymakamı Samet Serin Havza'ya Atandı, Yeni Kaymakam Salih Başara Oldu

00:28 - Gündem

AK Parti Siirt İl Başkanlığı İçin Gözler Genel Merkezde: Yeni İsim Kim Olacak?

18:08 - Siirt

Siirt'te İlk Kez Uygulanan Yöntem Hastaya Şifa Oldu

14:54 - Siirt