?>

Trendyol, Almanya'dan sonra Azerbaycan'a açılıyor

- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Halihazırda Azerbaycan'da zaten Trendyol, en fazla kullanılan markalardan bir tanesi ama artık yoluna Azerbaycan'ın markası olarak devam edecek. İki ülke arasındaki ticaret hacmi önümüzdeki dönemde daha da a

Ekonomi - 3 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trendyol'un artık Azerbaycan'da o ülkenin bir markası olarak hizmet vereceğini belirterek, "İki ülke arasındaki ticaret hacmi önümüzdeki dönemde daha da artmış olacak." dedi.
Trendyol, Azerbaycan'ın en büyük holdinglerinden Bakü merkezli Pasha Holding ile Azerbaycan pazarı için ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında, Trendyol ve Pasha Holding, Azerbaycan'da ortak e-ticaret faaliyetleri gösterecek şirket kuracak. Böylece Trendyol, Almanya'dan sonra Azerbaycan'a açılmış olacak.
Türkiye'nin havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te düzenlenen anlaşma töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri farklı boyuta taşıyacak bu imza töreninin TEKNOFEST'in atmosferinde atılmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.
"Tek millet iki devlet" şiarıyla Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerini ilerlettiklerini belirten Varank, son dönemde ekonomik ve ticari anlamda ilişkilerin farklı bir boyuta doğru taşındığını kaydetti.
Varank, bugün atılan imzaların hem Türkiye'ye hem Azerbaycan'a ciddi katkılar sağlayacağını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Daha önce Trendyol'un Berlin ofisinin açılışına gitmiştim. İşte bugün de ikinci adres olacak şekilde inşallah Azerbaycan'da Trendyol'u görmeye başlayacağız. Pasha Holding ile beraber aslında biz bir ortak markayı bir anlamda Azerbaycan'da oluşturuyor olacağız. Halihazırda Azerbaycan'da zaten Trendyol, en fazla kullanılan markalardan bir tanesi ama artık yoluna Azerbaycan'ın markası olarak devam edecek. İki ülke arasındaki ticaret hacmi önümüzdeki dönemde daha da artmış olacak."
Varank, dünyada iş yapış biçimlerinin değiştiğini, teknoloji firmalarının birçok alanda müşterileri için çözüm üretir hale geldiğini belirterek, "Dünyada büyük bir rekabet var. Bunu ıskalamamamız lazım. Biz de Azerbaycan ve Türkiye'nin ortak markasını dünyaya tanıtmış olacağız. O coğrafyaya markamızla açılmış olacağız. Ben tekrar böyle stratejik bir imza attıkları için Pasha Holding'e çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
- "Ortaklığın yaratacağı sinerji Azerbaycan e-ticaret ekosistemini geliştirecek"
Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin de Pasha Holding ile stratejik ortaklığın ilk adımını attıklarını aktararak, 3 Mayıs itibarıyla Azerbaycan sitelerinin kullanıma açılacağını bildirdi.
Altyapı çalışmalarını tamamladıklarında Azerbaycan'daki faaliyetlerine tam olarak başlayacaklarını belirten Çetin, şunları kaydetti:
"Geçtiğimiz yıl yurt dışından Trendyol'a verilen siparişlere baktığımızda ilk sırada Azerbaycan yer alıyor. Bunun yanında mobil veri analiz platformu App Annie'ye göre, 2022 yılında Azerbaycan'da en çok indirilen uygulama Trendyol oldu. Pasha Holding'in Azerbaycan pazarındaki deneyimleri ile Trendyol'un teknoloji, lojistik ve üretim yetkinliklerinin yaratacağı sinerji, Azerbaycan e-ticaret ekosisteminin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak. Bu anlamda kurulan stratejik ortaklığın başarısına ve kardeş ülke Azerbaycan'a pozitif etkisine yürekten inanıyoruz."
Çetin, Trendyol'un uluslararası pazarlara açılmasının, gelecek vizyonundaki önceliklerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Bu girişim, sınır ötesi ticareti kolaylaştırması ve bölgedeki ekonomik büyümeye katkı sunmasıyla da Türkiye ile Azerbaycan arasındaki iş birliğine dayalı ilişkileri güçlendirecek. Bu iş birliği, birbirini tamamlayan yetkinliklere sahip iki ülkeyi karşılıklı fayda sağlayacak bir ortaklık için bir araya getiriyor." dedi.

- "Yeni fırsatları takip edeceğiz"

Pasha Holding Üst Yöneticisi (CEO) Jalal Gasimov ise sağladığı kolaylık, geniş ürün seçeneği ve rekabetçi fiyatları nedeniyle Azerbaycan'da e-ticarete olan ilginin arttığını ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bu anlaşma, daha geniş ürün seçeneklerine avantajlı fiyatlarda erişim kolaylığı sağlarken, Pasha ekosistemine dahil olanlar başta olmak üzere Azerbaycanlı şirketlerin finansal ürün ve hizmetlerini de sunacak. Böylece genel finansal sağlığı iyileştirirken, müşteri deneyimini de geliştirecek. Bu girişim, teknoloji transferini kolaylaştırmasının yanı sıra lojistik ekosistemini geliştirerek hızlı market ve yemek gibi farklı alanlara değer katacak, yeni iş olanakları yaratacak, e-ticaret kültürünü teşvik edecek, KOBİ'lerin online satış yapmasına imkan sağlayacak ve kayıt dışı ekonomiyi azaltacak. Böylece bu girişimin ülkedeki yabancı yatırımı da artırmasını bekliyoruz."
Haftanın Öne Çıkanları

DSİ boğulma olaylarına karşı uyardı!

2023-04-28 16:21 - Siirt

Hacıbektaşoğlu, Esnaf ve Vatandaşları Ziyaret Etti

2023-04-26 14:31 - Siirt

"Ferrero Değerli Tarım” programı 10 yılda 50 bin fındık üreticisine ulaştı

2023-04-27 12:30 - Ekonomi

vivo, ailesini X Fold2 ve X Flip modelleri ile genişletiyor

2023-04-27 17:30 - Ekonomi

Başkent EDAŞ, Kırıkkale’yi bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı

2023-04-28 15:00 - Ekonomi

Huawei Küresel Analist Zirvesi'nde dijital gelecek için birlikte büyüme vurgusu

2023-04-26 14:00 - Ekonomi

Turkcell, veri merkezlerine finans sektörünü entegre etti

2023-04-28 15:00 - Ekonomi

Adalet Bakanı Bozdağ, Şanlıurfa'da trambüslerin sefere başlatılması töreninde konuştu:

2023-04-28 19:00 - Gündem

Adalet Bakanı Bozdağ, Şanlıurfa'da AK Parti Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışında konuştu:

2023-04-28 22:30 - Gündem

Toroslar EDAŞ, Gaziantep ve Kilis'te ilk çeyrek hedeflerini gerçekleştirdi

2023-04-26 14:30 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD-İran Anlaşması Piyasaları Rahatlattı: Altın ve Petrolde Sert Hareketler Yaşandı

16:55 - Ekonomi

Altında Sert Düşüş Sürüyor: Dev Bankalardan Peş Peşe Uyarılar

09:24 - Ekonomi

Temmuz 2026 memur zammı ne kadar olacak? 5 aylık enflasyon farkı belli oldu! Polis, öğretmen, doktor ve mühendis maaşları kaç TL'ye yükselecek?

15:44 - Ekonomi

ŞOK'ta bu hafta neler var? 10-16 Haziran kataloğunda kamp, plaj ve elektronik ürünleri öne çıktı

13:54 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 3 katılım bankası birleşiyor

17:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Siirt’te Sağlık Hizmetlerinin Kalitesi İçin Kritik Toplantı: Kurumsal Kapasite ve Verimlilik Masaya Yatırıldı

00:07 - Siirt

Siirt'te "Sağlıklı Hayat Saatleri" Kapsamında İletişim Semineri Düzenlendi

19:24 - Siirt

Siirt'te Atıklar Sanata Dönüştü: "Dönüşümün Renkleri" Sergisi Yoğun İlgi Gördü

19:13 - Siirt

Kurtalan'da eğitim yılı değerlendirildi: Yeni dönemin yol haritası masaya yatırıldı

17:45 - Siirt

Tarihi Mısır Çarşısı'nda Siirt Ürününe Özel İlgi

13:23 - Siirt