Bakırhan, Siirt Çinko Fabrikasının Durumunu Sordu!

Pervari 01.08.2023 - 17:18, Güncelleme: 01.08.2023 - 17:18 16526+ kez okundu.
 

Bakırhan, Siirt Çinko Fabrikasının Durumunu Sordu!

Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, 20 Kasım 2021 tarihinde bölge halkında büyük bir umut yaratarak açılan ve faaliyetlerine ara veren Siirt Liner Çinko fabrikasının durumunu TBMM’ye taşıdı.
Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, 20 Kasım 2021 tarihinde bölge halkında büyük bir umut yaratarak açılan ve faaliyetlerine ara veren Siirt Liner Çinko fabrikasının durumunu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Bakırhan, ilk etapta 3 bin kişiye daha sonra tam kapasite çalışmasıyla birlikte 5 bin kişinin üzerinde yurttaşa istihdam sağlayacağı söylenen çinko tesisi açıldığı tarihten sürekli kapanma ve eksik kapasite ile çalışmasıyla gündeme geldiğini belirtti. Bakırhan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde; “1- Siirt Liner Çinko fabrikası neden sürekli kapanmaktadır? Tesis kurulduğu günden buyana kaç defa kapatılmıştır? Her kapanışta ne kadar süre kapalı kalmıştır? 2- Liner çinko fabrikasında kaç işçi çalışmaktadır? İşçi kapasitesi kaç kişiliktir? Tesisin kapandığı dönemlerde kaç işçi ücretsiz izne ayrılmıştır? Tesisin kapandığı dönemlerde kaç işçinin işine son verilmiştir? Bundan sonraki dönemlere işçilerin durumu ne olacaktır? 3- Siirt Liner Çinko fabrikasının son kapanma gerekçesi olarak artan enerji maliyetleri gösterilmiş. Artan enerji maliyetlerinin kurbanı olarak neden işçiler seçiliyor? 4- Siirt’e devasa boyutta olan işsizlik sorununu çözmek için Liner Çinko fabrikasını devreye alma konusunda bakanlığınız sorumluluk alacak mıdır? 5- Siirt Liner Çinko fabrikasının bundan sonra akıbeti ne olacaktır? 6- Tesisin sürekli kapanma ve eksik kapasite ile çalışması milyon dolarlık yatırımın çöpe gitmesine neden olmayacak mıdır?” (Haber Merkezi)
Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, 20 Kasım 2021 tarihinde bölge halkında büyük bir umut yaratarak açılan ve faaliyetlerine ara veren Siirt Liner Çinko fabrikasının durumunu TBMM’ye taşıdı.

Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, 20 Kasım 2021 tarihinde bölge halkında büyük bir umut yaratarak açılan ve faaliyetlerine ara veren Siirt Liner Çinko fabrikasının durumunu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Bakırhan, ilk etapta 3 bin kişiye daha sonra tam kapasite çalışmasıyla birlikte 5 bin kişinin üzerinde yurttaşa istihdam sağlayacağı söylenen çinko tesisi açıldığı tarihten sürekli kapanma ve eksik kapasite ile çalışmasıyla gündeme geldiğini belirtti.

Bakırhan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde;

“1- Siirt Liner Çinko fabrikası neden sürekli kapanmaktadır? Tesis kurulduğu günden buyana kaç defa kapatılmıştır? Her kapanışta ne kadar süre kapalı kalmıştır?

2- Liner çinko fabrikasında kaç işçi çalışmaktadır? İşçi kapasitesi kaç kişiliktir? Tesisin kapandığı dönemlerde kaç işçi ücretsiz izne ayrılmıştır? Tesisin kapandığı dönemlerde kaç işçinin işine son verilmiştir? Bundan sonraki dönemlere işçilerin durumu ne olacaktır?

3- Siirt Liner Çinko fabrikasının son kapanma gerekçesi olarak artan enerji maliyetleri gösterilmiş. Artan enerji maliyetlerinin kurbanı olarak neden işçiler seçiliyor?

4- Siirt’e devasa boyutta olan işsizlik sorununu çözmek için Liner Çinko fabrikasını devreye alma konusunda bakanlığınız sorumluluk alacak mıdır?

5- Siirt Liner Çinko fabrikasının bundan sonra akıbeti ne olacaktır?

6- Tesisin sürekli kapanma ve eksik kapasite ile çalışması milyon dolarlık yatırımın çöpe gitmesine neden olmayacak mıdır?”

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.