Bayramlarda bir araya gelen akrabalar en çok bu konuyu konuşuyor!

Siirt 11.04.2024 - 20:15, Güncelleme: 11.04.2024 - 20:15 2698+ kez okundu.
 

Bayramlarda bir araya gelen akrabalar en çok bu konuyu konuşuyor!

Bayramlarda akraba ziyareti gerçekleştiren Kurtalanlılar en çok miras kalan topraklar meselesini konuşuyor
90’lı yıllarda yoğun bir şekilde başlamak üzere bu güne kadar birçok Kurtalanlı batıdaki illere göç etmiş olsa da geride bıraktıkları akrabaları ve atadan kalma tarım arazileri yerli yerinde durmaya devam ediyor. Dini bayramları genellikle memleketinde geçirme tercihinde bulunan Kurtalanlı gurbetçiler geniş yapıya sahip akraba ilişkileri nedeniyle birçok akrabasını ziyaret ediyor. Yapılan akraba ziyaretlerinde eski yaşantılar yad edilirken konu ister istemez atadan miras kalma topraklar meselesine gelince hararetli tartışmalar başlıyor. Kardeşlik ve akrabalık bağlarını güçlendirmek üzere yapılan akraba ziyaretleri söz konusu miras araziler olunca tartışmalar bir hayli uzuyor. Atadan miras kalan arazilerin devir ve intikal işlemleri gerek tarafların kendi içlerinde anlaşmaması gerekse de günümüz şartlarında vekalet ve tapu devir harcı gibi yüksek maliyetli giderler yüzünden her zaman ertelendiği için miras kalan araziler meselesi bayram ziyareti gerçekleştiren akrabalar arasında en çok tartışılan konu oluyor. Bu tartışmalar çok büyümesede akrabalar arasında doğal olarak var olan sosyal dayanışma duygularının gelişmesini engelleyebiliyor. Bu tür durumlarla karşılaşılmaması için yapılan ziyaretlerde tartışmaya konu olabilecek miras arazilerin mutlaka gündeme getirilmemesi ve bu tür konuların konuşulmasından mümkün oldukça uzak durulması akrabalık bağları açısından oldukça büyük önem taşıyor. (Abdulaziz ÖZCAN)
Bayramlarda akraba ziyareti gerçekleştiren Kurtalanlılar en çok miras kalan topraklar meselesini konuşuyor

90’lı yıllarda yoğun bir şekilde başlamak üzere bu güne kadar birçok Kurtalanlı batıdaki illere göç etmiş olsa da geride bıraktıkları akrabaları ve atadan kalma tarım arazileri yerli yerinde durmaya devam ediyor.

Dini bayramları genellikle memleketinde geçirme tercihinde bulunan Kurtalanlı gurbetçiler geniş yapıya sahip akraba ilişkileri nedeniyle birçok akrabasını ziyaret ediyor.

Yapılan akraba ziyaretlerinde eski yaşantılar yad edilirken konu ister istemez atadan miras kalma topraklar meselesine gelince hararetli tartışmalar başlıyor.

Kardeşlik ve akrabalık bağlarını güçlendirmek üzere yapılan akraba ziyaretleri söz konusu miras araziler olunca tartışmalar bir hayli uzuyor.

Atadan miras kalan arazilerin devir ve intikal işlemleri gerek tarafların kendi içlerinde anlaşmaması gerekse de günümüz şartlarında vekalet ve tapu devir harcı gibi yüksek maliyetli giderler yüzünden her zaman ertelendiği için miras kalan araziler meselesi bayram ziyareti gerçekleştiren akrabalar arasında en çok tartışılan konu oluyor.

Bu tartışmalar çok büyümesede akrabalar arasında doğal olarak var olan sosyal dayanışma duygularının gelişmesini engelleyebiliyor.

Bu tür durumlarla karşılaşılmaması için yapılan ziyaretlerde tartışmaya konu olabilecek miras arazilerin mutlaka gündeme getirilmemesi ve bu tür konuların konuşulmasından mümkün oldukça uzak durulması akrabalık bağları açısından oldukça büyük önem taşıyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.