Botan Milli Parkı’nda “Bize katıl sağlığın keyfini birlikte sürelim” etkinliği

Siirt 05.05.2024 - 19:58, Güncelleme: 05.05.2024 - 19:58 5947 kez okundu.
 

Botan Milli Parkı’nda “Bize katıl sağlığın keyfini birlikte sürelim” etkinliği

“Bize katıl sağlığın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla Botan Vadisi Milli Parkında farkındalık etkinliği düzenledi
Doğa Koruma ve Milli Parklar ve Siirt Bisiklet Topluluğu Derneği üyeleri gönüllü olarak Botan Vadisi Milli Parkında farkındalık etkinliği düzenledi. Yeşilay’ın 81 ilde eşzamanlı olarak “Bize katıl sağlığın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla başlattığı Tabiat Turizmi Etkinleri kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü Siirt İl Şube Müdürlüğü ekipleri ve Siirt Bisiklet Topluluğu Derneği üyeleri gönüllü olarak bisikletle pedal atıp doğaya sahip çıktı. Etkinlik kapsamında Siirt Botan Vadisi Milli Parkına giden gönüllüler vadinin eşsiz manzarasına karşı bisiklet sürerken doğaya atılan çöpleri toplayarak çöp poşetlerine doldurdular. Gönüllüler topladıkları çöpleri imha etmek üzere doğal ortamdan uzaklaştırırken Botan Vadisi karşısında açıklamalarda bulundular. Siirt Bisiklet Topluluğu Derneği üyesi Sefa Aydın yaptığı açıklamalarda; “Bu gün Siirt Bisiklet Topluluğu Derneği olarak Siirt Botan Vadisi Milli Parkındayız. Burası eşsiz doğal güzelliğiyle ve doğa sporlarıyla gerçekten büyüleyici bir yer daha önce buraya gelen bilinçsiz vatandaşlarımız yüzünden burası adeta çöplüğe dönmüş durumda. Bu gün Doğa Koruma ekipleri de bizlere eşlik ederek kendi imkanlarımızla elimizden geldiği kadar çöpleri toplamaya çalıştık bu konuda vatandaşlarımızın bilinçli olmalarını ve doğayı korumalarını ve çöplerini çöp kutularına atlarını istiyoruz.” sözlerini kullandı. (Abdulaziz ÖZCAN)
“Bize katıl sağlığın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla Botan Vadisi Milli Parkında farkındalık etkinliği düzenledi

Doğa Koruma ve Milli Parklar ve Siirt Bisiklet Topluluğu Derneği üyeleri gönüllü olarak Botan Vadisi Milli Parkında farkındalık etkinliği düzenledi.

Yeşilay’ın 81 ilde eşzamanlı olarak “Bize katıl sağlığın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla başlattığı Tabiat Turizmi Etkinleri kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü Siirt İl Şube Müdürlüğü ekipleri ve Siirt Bisiklet Topluluğu Derneği üyeleri gönüllü olarak bisikletle pedal atıp doğaya sahip çıktı.

Etkinlik kapsamında Siirt Botan Vadisi Milli Parkına giden gönüllüler vadinin eşsiz manzarasına karşı bisiklet sürerken doğaya atılan çöpleri toplayarak çöp poşetlerine doldurdular.

Gönüllüler topladıkları çöpleri imha etmek üzere doğal ortamdan uzaklaştırırken Botan Vadisi karşısında açıklamalarda bulundular.

Siirt Bisiklet Topluluğu Derneği üyesi Sefa Aydın yaptığı açıklamalarda; “Bu gün Siirt Bisiklet Topluluğu Derneği olarak Siirt Botan Vadisi Milli Parkındayız. Burası eşsiz doğal güzelliğiyle ve doğa sporlarıyla gerçekten büyüleyici bir yer daha önce buraya gelen bilinçsiz vatandaşlarımız yüzünden burası adeta çöplüğe dönmüş durumda. Bu gün Doğa Koruma ekipleri de bizlere eşlik ederek kendi imkanlarımızla elimizden geldiği kadar çöpleri toplamaya çalıştık bu konuda vatandaşlarımızın bilinçli olmalarını ve doğayı korumalarını ve çöplerini çöp kutularına atlarını istiyoruz.” sözlerini kullandı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.