Büyük Baştankara Kuşu Kurtalan’da objektiflere takıldı

Kurtalan 01.02.2024 - 15:41, Güncelleme: 01.02.2024 - 15:41 4181+ kez okundu.
 

Büyük Baştankara Kuşu Kurtalan’da objektiflere takıldı

Göçebe bir tür olmayan Büyük Baştankara Kuşu Kurtalan’daki parklarda objektiflere takıldı
Kış mevsiminde bulundukları yerlerden göç etmeyen bir kuş türü olan Büyük Baştankara Kurtalan’da kalarak park ve bahçelerdeki ağaçlarda yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor. Çevrelerindeki sıcaklık değişimlerini idare edebilen Büyük Baştankara kuşu Kurtalan’daki parklarda kendisine has sesiyle çevredeki varlığını his ettiriyor. Göç etmeyen kuş türleri arasında bulunan ve genellikle çift halinde gezen büyük Baştankara kış aylarında ağaçların üzerinde bulunan yosun, böcek ve küçük tohumları yiyerek hayatta kalmayı başarıyor. Nisan sonu ve Mayıs ayı başlarında yuva kuran, yumurtlama ve kuluçka dönemine giren Büyük Baştankara yavrularını büyüttükten sonra yuva kurduğu bölgede kalmaya devam ediyor. (Abdulaziz ÖZCAN)
Göçebe bir tür olmayan Büyük Baştankara Kuşu Kurtalan’daki parklarda objektiflere takıldı

Kış mevsiminde bulundukları yerlerden göç etmeyen bir kuş türü olan Büyük Baştankara Kurtalan’da kalarak park ve bahçelerdeki ağaçlarda yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor.

Çevrelerindeki sıcaklık değişimlerini idare edebilen Büyük Baştankara kuşu Kurtalan’daki parklarda kendisine has sesiyle çevredeki varlığını his ettiriyor.

Göç etmeyen kuş türleri arasında bulunan ve genellikle çift halinde gezen büyük Baştankara kış aylarında ağaçların üzerinde bulunan yosun, böcek ve küçük tohumları yiyerek hayatta kalmayı başarıyor.

Nisan sonu ve Mayıs ayı başlarında yuva kuran, yumurtlama ve kuluçka dönemine giren Büyük Baştankara yavrularını büyüttükten sonra yuva kurduğu bölgede kalmaya devam ediyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.