Çiftçiler dikkat! Gelişi güzel süne ilaçlaması yapmayın

Siirt 28.04.2024 - 20:52, Güncelleme: 28.04.2024 - 20:52 3478 kez okundu.
 

Çiftçiler dikkat! Gelişi güzel süne ilaçlaması yapmayın

Garzan ovasında buğday ve arpa bitkilerinde başak verme dönemi başlarken bazı çiftçilerin tarlalarında yaptığı süne tespitleri sonrası ilaçlama uygulamasına başladığı belirtiliyor.
Süne ilaçlaması beli dönem aralıklarında yapılması gerektiğini belirten Ziraat Mühendisleri bu konuda çiftçilerin mutlaka İl ve İlçe tarım Müdürlükleri tarafından belirtilen dönemler içerisinde süneye yönelik ilaçlamanın yapılmasını şiddetle tavsiye ediyor. Nisan ve Mayıs aylarında bal arılarının üreme ve çoğalma dönemi olduğuna işaret eden Ziraat Mühendisleri bu dönemde yapılan süne ilaçlamasının arıcılık faaliyetlerine ciddi oranda zarar verebileceğine işaret ediyor. Garzan Ovasında 300 dönümlük alanda buğday, mercimek ve arpa ekimi gerçekleştirdiğini belirten Hayrettin Nas, ektiği tarlalarda yaptığı incelemelerde süne zararlısına rastladığını fakat ilaçlama konusunda Siirt ve Kurtalan Tarım Müdürlüklerinin belirteceği ilaçlama dönemini beklediğini dile getirerek bu konuda çiftçi arkadaşlarının mutlaka dikkatli olması gerektiğini dile getirdi. “Tarlaları kurtaralım derken arıcılara zarar vermeyelim.” diyen Nas, “Bu dönemlerde bölgemizde yaygın olan arıcılık faaliyetlerine mutlaka dikkat edelim.” sözlerini kullandı. (Mehmet Sadık AKSOY)
Garzan ovasında buğday ve arpa bitkilerinde başak verme dönemi başlarken bazı çiftçilerin tarlalarında yaptığı süne tespitleri sonrası ilaçlama uygulamasına başladığı belirtiliyor.

Süne ilaçlaması beli dönem aralıklarında yapılması gerektiğini belirten Ziraat Mühendisleri bu konuda çiftçilerin mutlaka İl ve İlçe tarım Müdürlükleri tarafından belirtilen dönemler içerisinde süneye yönelik ilaçlamanın yapılmasını şiddetle tavsiye ediyor.

Nisan ve Mayıs aylarında bal arılarının üreme ve çoğalma dönemi olduğuna işaret eden Ziraat Mühendisleri bu dönemde yapılan süne ilaçlamasının arıcılık faaliyetlerine ciddi oranda zarar verebileceğine işaret ediyor.

Garzan Ovasında 300 dönümlük alanda buğday, mercimek ve arpa ekimi gerçekleştirdiğini belirten Hayrettin Nas, ektiği tarlalarda yaptığı incelemelerde süne zararlısına rastladığını fakat ilaçlama konusunda Siirt ve Kurtalan Tarım Müdürlüklerinin belirteceği ilaçlama dönemini beklediğini dile getirerek bu konuda çiftçi arkadaşlarının mutlaka dikkatli olması gerektiğini dile getirdi.

“Tarlaları kurtaralım derken arıcılara zarar vermeyelim.” diyen Nas, “Bu dönemlerde bölgemizde yaygın olan arıcılık faaliyetlerine mutlaka dikkat edelim.” sözlerini kullandı.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.