ÇİFTÇİLERİN TARLA FARELERİNE KARŞI KAPANLA MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Pervari 17.01.2024 - 18:09, Güncelleme: 17.01.2024 - 18:09 7628+ kez okundu.
 

ÇİFTÇİLERİN TARLA FARELERİNE KARŞI KAPANLA MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Tarlalarına dadanan farelerle mücadele eden Kurtalanlı çiftçiler fare kapanlarına talebi yükseltti.
Kurtalan’ın tahıl deposu olarak nitelendirilen Garzan Ovasına dadanan farelere karşı mücadeleyi sürdüren çiftçiler fare kapanlarına olan talebi arttırdı. Fare kapanlarının tarlalara dadanan fareler üzerinde etkili olduğunu belirten çiftçiler tarımsal ilaç bayilerinde fare ilacı temininin zorlaştığını belirtirken bunun yerine fare kapanı almayı tercih ettiklerini belirtiyor. Fare kapanlarının ekolojik denge üzerinde de olumsuz bir etki yaratmadığını kaydeden çiftçiler kapan ile mücadelenin kötü yanının her zaman kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor. (Mehmet Sadık AKSOY)
Tarlalarına dadanan farelerle mücadele eden Kurtalanlı çiftçiler fare kapanlarına talebi yükseltti.

Kurtalan’ın tahıl deposu olarak nitelendirilen Garzan Ovasına dadanan farelere karşı mücadeleyi sürdüren çiftçiler fare kapanlarına olan talebi arttırdı.

Fare kapanlarının tarlalara dadanan fareler üzerinde etkili olduğunu belirten çiftçiler tarımsal ilaç bayilerinde fare ilacı temininin zorlaştığını belirtirken bunun yerine fare kapanı almayı tercih ettiklerini belirtiyor.

Fare kapanlarının ekolojik denge üzerinde de olumsuz bir etki yaratmadığını kaydeden çiftçiler kapan ile mücadelenin kötü yanının her zaman kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.