Çilekte Sason rüzgarı esince fiyat düştü!

Siirt 13.04.2024 - 19:32, Güncelleme: 13.04.2024 - 19:32 3069+ kez okundu.
 

Çilekte Sason rüzgarı esince fiyat düştü!

Ramazan Bayramı öncesi kilosu 80 liraya satılan çilek Sason’un yerli çileği çıkınca 50 liraya düştü.
Batman’ın Sason ilçesinde yetişen yerli çilek Türkiye genelinde büyük ün salarken sezonun başlamasıyla bu yerli çileğin satışına Kurtalan’da da başlandı. Yerli çileğin çıkmasıyla birlikte fiyatı cep yakan bu lezzetli meyvede fiyat düşerken Kurtalanlı seyyar satıcı İshan Furan üründe arz arttıkça fiyatın daha da düşeceğini vurguladı. Furan, bayram öncesi çileğin kilosundaki pahalılığa değinirken “Yerli üretim her zaman pazara ve sofralara can suyu olmuştur. Bayram öncesi kilosu 80 liradan satılan çilekte Sason rüzgarı esti ve şuan 50 liraya kadar düştü. Üretimin Mayıs ayanın sonuna kadar süreceğini düşünürsek bu fiyatların altında da yerli çilek tüketeceğiz diyebiliriz.” ifadelerinde bulundu. (Abdulaziz ÖZCAN)
Ramazan Bayramı öncesi kilosu 80 liraya satılan çilek Sason’un yerli çileği çıkınca 50 liraya düştü.

Batman’ın Sason ilçesinde yetişen yerli çilek Türkiye genelinde büyük ün salarken sezonun başlamasıyla bu yerli çileğin satışına Kurtalan’da da başlandı.

Yerli çileğin çıkmasıyla birlikte fiyatı cep yakan bu lezzetli meyvede fiyat düşerken Kurtalanlı seyyar satıcı İshan Furan üründe arz arttıkça fiyatın daha da düşeceğini vurguladı.

Furan, bayram öncesi çileğin kilosundaki pahalılığa değinirken “Yerli üretim her zaman pazara ve sofralara can suyu olmuştur. Bayram öncesi kilosu 80 liradan satılan çilekte Sason rüzgarı esti ve şuan 50 liraya kadar düştü. Üretimin Mayıs ayanın sonuna kadar süreceğini düşünürsek bu fiyatların altında da yerli çilek tüketeceğiz diyebiliriz.” ifadelerinde bulundu.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.