Çilingir Ustası 55 yıllık baba mesleğini sürdürmeye devam ediyor

Siirt 12.04.2024 - 14:28, Güncelleme: 12.04.2024 - 14:28 3235+ kez okundu.
 

Çilingir Ustası 55 yıllık baba mesleğini sürdürmeye devam ediyor

Babasından öğrendiği Çilingir mesleğini sürdürmeye devam eden Kurtalanlı çilingir ustası Mesut Keklik mesleğini sürdürerek ilçeye hizmet vermeye devam edeceğini belirtiyor.
Kurtalan’da babasından öğrendiği çilingir mesleğiyle yıllardır hizmet veren Mesut Keklik 1968 yılında babasının Kurtalan’da dükkan açtığını ve o tarihten buyana Kurtalan’da çilingir mesleğini icra ettiklerini belirtti. Çocukluğunda babasının işlettiği atölyeye gelerek ona yardım ettiğini belirten Mesut Keklik yıllar geçtikçe çilingirciliği meslek olarak edindiğini ve böylelikle bu mesleğin babadan ona miras kaldığını ifade etti. Kurtalan’da 7 gün 24 saat çilingir hizmeti verdiklerini belirten Ali Oğlu Çilingir Atölyesi Sahibi Keklik; “1968 yılında ufak bir dükkanda babam bu işi yapmaya başlamış. Yıllar geçtikçe babamın müşterileri artmış ve babam 1978’lında çilingir mesleği üzerine ustalık belgelerini tamamlamış ilk kayıtlı dükkanını açmış.” dedi. Çilingirlik mesleğinin son derce önemli bir meslek olduğunu dile getiren Keklik, özelikle adli vakalarda kapı açma konusunda polislerin kendilerine başvurduğunu bunda gerekli ustalık ve yetki belgelerine sahip olmayı gerektirdiğini aktardı. Baba mesleğini sürdüren Keklik, anahtar tornasında ev ve iş yerlerinin yanı sıra araba anahtarlarını da kopyaladığını sözlerine ekleyip "Günün 24 saati müşterilerime yardımcı olmaya hazırım. Kapıda kalanın kapısını açıyorum.  Araç kapısı açıp kapatıyorum. Bir anlık dalgınlıkla insanlar kapıyı kapatıyorlar, gidip açıyorum." diye konuştu. Keklik, çilingircilikte çırak yetişmediğini, çocuklarına mesleği öğretip devam ettirmelerini istediğini da ayrıca dile getirdi.   (Abdulaziz ÖZCAN)
Babasından öğrendiği Çilingir mesleğini sürdürmeye devam eden Kurtalanlı çilingir ustası Mesut Keklik mesleğini sürdürerek ilçeye hizmet vermeye devam edeceğini belirtiyor.

Kurtalan’da babasından öğrendiği çilingir mesleğiyle yıllardır hizmet veren Mesut Keklik 1968 yılında babasının Kurtalan’da dükkan açtığını ve o tarihten buyana Kurtalan’da çilingir mesleğini icra ettiklerini belirtti.

Çocukluğunda babasının işlettiği atölyeye gelerek ona yardım ettiğini belirten Mesut Keklik yıllar geçtikçe çilingirciliği meslek olarak edindiğini ve böylelikle bu mesleğin babadan ona miras kaldığını ifade etti.

Kurtalan’da 7 gün 24 saat çilingir hizmeti verdiklerini belirten Ali Oğlu Çilingir Atölyesi Sahibi Keklik; “1968 yılında ufak bir dükkanda babam bu işi yapmaya başlamış. Yıllar geçtikçe babamın müşterileri artmış ve babam 1978’lında çilingir mesleği üzerine ustalık belgelerini tamamlamış ilk kayıtlı dükkanını açmış.” dedi.

Çilingirlik mesleğinin son derce önemli bir meslek olduğunu dile getiren Keklik, özelikle adli vakalarda kapı açma konusunda polislerin kendilerine başvurduğunu bunda gerekli ustalık ve yetki belgelerine sahip olmayı gerektirdiğini aktardı.

Baba mesleğini sürdüren Keklik, anahtar tornasında ev ve iş yerlerinin yanı sıra araba anahtarlarını da kopyaladığını sözlerine ekleyip "Günün 24 saati müşterilerime yardımcı olmaya hazırım. Kapıda kalanın kapısını açıyorum.  Araç kapısı açıp kapatıyorum. Bir anlık dalgınlıkla insanlar kapıyı kapatıyorlar, gidip açıyorum." diye konuştu.

Keklik, çilingircilikte çırak yetişmediğini, çocuklarına mesleği öğretip devam ettirmelerini istediğini da ayrıca dile getirdi.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.