Dededen kalma meslekle gençlere ilham kaynağı oluyor

Siirt 13.10.2023 - 23:13, Güncelleme: 13.10.2023 - 23:13 1548+ kez okundu.
 

Dededen kalma meslekle gençlere ilham kaynağı oluyor

Yıllarca bobinaj işinde çalışan 22 yaşındaki Özgür Mendeş, dededen kalma mesleği iyice öğrendikten sonra açtığı tamir atölyesiyle gençlere ilham kaynağı oluyor.
Dededen kalma meslekle amcasıyla beraber kendi iş yerlerini kuran 22 yaşındaki Özgür Mendeş, meslek sahibi olmak isteyen gençlere ilham kaynağı oluyor. Küçük yaşlarda bobinaj tamir işiyle tanışan Özgür Mendeş, zaman içinde işi iyice kavrayıp öğrendikten sonra kendi adı ve reklam tabelasıyla kendi iş yerini açarak vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Mesleği hakkında gazetemize bilgi veren Mendeş, “Bobinaj işiyle tanıştığımda çok küçüktüm, amcamların yanında bu işi öğrendim. Amcamlarda dedemden öğrenmişti, ailece bu işe meraklıyız diyebilirim, dedemden bize geçen bir meslek olduğu için mesleğimle gurur duyuyorum. Bu mesleği sevdiğim için her zaman yapmayı düşünüyorum, parası karşılığında da olsa halkıma hizmet ediyor ve aileme katkı sunmuş oluyorum.” dedi. Bobinaj işinde ustalaşmak için elektrik ve mekanik mühendislik hakkında bilgi sahi olmak gerekiyor. Mendeş, bobinaj işinin göründüğü gibi rahat bir meslek olmadığına dikkati çekerek “Bu işi öğrenmek için yıllarca aktif olarak çalışmak gerekiyor. Bobinaj işi elektrik ve mekanik mühendisliğin birleşimi olduğu için bu iki alanda da önemli bilgileri öğrenmek ve püf noktalarını akılda kalır şekilde iyice saptamak gerekiyor.” diye konuştu. Mendeş, mesleği öğrenene kadar farklı özellikteki birçok elektrikli motorun tamirini yaptı. Elektrik enerjisini hareket enerjisine çeviren değişik marka ve modeldeki elektrikli motorların büyük bir bölümü üstünde çalıştığını ve doğrudan tamirlerini yaptığını aktaran Özgür Mendeş, “Kilolarca ağırlıkta olan elektrikli motorlar ile en küçük yapıdaki elektrikli motorlara kadar hepsini tamir edebilecek deneyim ve tecrübeye sahibim. Elektrikli motor çeşitleri çok fazla olduğu için bunları tamir edip onarmayı öğrenmek oldukça zaman aldı fakat azimli ve kararlı bir şekilde çalışarak kendi tamir atölyemi açmış bulunmaktayım.” diye konuştu. (Abdulaziz ÖZCAN)
Yıllarca bobinaj işinde çalışan 22 yaşındaki Özgür Mendeş, dededen kalma mesleği iyice öğrendikten sonra açtığı tamir atölyesiyle gençlere ilham kaynağı oluyor.

Dededen kalma meslekle amcasıyla beraber kendi iş yerlerini kuran 22 yaşındaki Özgür Mendeş, meslek sahibi olmak isteyen gençlere ilham kaynağı oluyor.

Küçük yaşlarda bobinaj tamir işiyle tanışan Özgür Mendeş, zaman içinde işi iyice kavrayıp öğrendikten sonra kendi adı ve reklam tabelasıyla kendi iş yerini açarak vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Mesleği hakkında gazetemize bilgi veren Mendeş, “ Bobinaj işiyle tanıştığımda çok küçüktüm, amcamların yanında bu işi öğrendim. Amcamlarda dedemden öğrenmişti, ailece bu işe meraklıyız diyebilirim, dedemden bize geçen bir meslek olduğu için mesleğimle gurur duyuyorum. Bu mesleği sevdiğim için her zaman yapmayı düşünüyorum, parası karşılığında da olsa halkıma hizmet ediyor ve aileme katkı sunmuş oluyorum.” dedi.

Bobinaj işinde ustalaşmak için elektrik ve mekanik mühendislik hakkında bilgi sahi olmak gerekiyor.

Mendeş, bobinaj işinin göründüğü gibi rahat bir meslek olmadığına dikkati çekerek “Bu işi öğrenmek için yıllarca aktif olarak çalışmak gerekiyor. Bobinaj işi elektrik ve mekanik mühendisliğin birleşimi olduğu için bu iki alanda da önemli bilgileri öğrenmek ve püf noktalarını akılda kalır şekilde iyice saptamak gerekiyor.” diye konuştu.

Mendeş, mesleği öğrenene kadar farklı özellikteki birçok elektrikli motorun tamirini yaptı.

Elektrik enerjisini hareket enerjisine çeviren değişik marka ve modeldeki elektrikli motorların büyük bir bölümü üstünde çalıştığını ve doğrudan tamirlerini yaptığını aktaran Özgür Mendeş, “Kilolarca ağırlıkta olan elektrikli motorlar ile en küçük yapıdaki elektrikli motorlara kadar hepsini tamir edebilecek deneyim ve tecrübeye sahibim. Elektrikli motor çeşitleri çok fazla olduğu için bunları tamir edip onarmayı öğrenmek oldukça zaman aldı fakat azimli ve kararlı bir şekilde çalışarak kendi tamir atölyemi açmış bulunmaktayım.” diye konuştu.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.