Dicle Üniversitesi öğrencileri ABD'deki Filistin eylemlerine oturma eylemi ile destek verdi

Güncel (AA) - Anadolu Ajansı | 03.05.2024 - 18:00, Güncelleme: 03.05.2024 - 16:58 1501 kez okundu.
 

Dicle Üniversitesi öğrencileri ABD'deki Filistin eylemlerine oturma eylemi ile destek verdi

DİYARBAKIR AA) - Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine destek için oturma eylemi yaptı.DÜ Fen Fakültesi önünde bir araya gelen ve bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Ali Fuat Bilgin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından olduğunu söyledi.ABD'deki üniversitelerde akademisyenler ve öğrencilerce gerçekleştirilen eylemlere destek verdiklerini ifade eden Bilgin, İsrail'in bu saldırılarla insani tüm ilke ve değerleri de katlettiğini belirtti.Bilgin, Filistinlilerin yanında yer aldıklarını dile getirerek, "Dünyanın tüm vicdanlı halklarını adalet ve iyilikte buluşmaya, zalimlerin zulmünü suratlarına haykırmaya davet ediyoruz." dedi.Grup açıklamanın ardından dağıldı.

DİYARBAKIR AA) - Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine destek için oturma eylemi yaptı.

DÜ Fen Fakültesi önünde bir araya gelen ve bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Ali Fuat Bilgin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından olduğunu söyledi.

ABD'deki üniversitelerde akademisyenler ve öğrencilerce gerçekleştirilen eylemlere destek verdiklerini ifade eden Bilgin, İsrail'in bu saldırılarla insani tüm ilke ve değerleri de katlettiğini belirtti.

Bilgin, Filistinlilerin yanında yer aldıklarını dile getirerek, "Dünyanın tüm vicdanlı halklarını adalet ve iyilikte buluşmaya, zalimlerin zulmünü suratlarına haykırmaya davet ediyoruz." dedi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.