Dolu yağışı Kurtalan ve Baykan’da bahçelere zarar verdi

Siirt 05.05.2024 - 21:41, Güncelleme: 05.05.2024 - 21:41 5675 kez okundu.
 

Dolu yağışı Kurtalan ve Baykan’da bahçelere zarar verdi

Kurtalan’a ve Baykan’a bağlı bir çok köyü etkisi altına alan şiddetli dolu yağışı bağ ve bahçelere zarar verdi.
Kurtalan’a bağlı Beşler köyünde ikamet eden Faysal Bayhan, dolu yağışının aniden şiddetlendiğini ve dakikalarca sürdüğünü dile getirerek yağan dolunun kar gibi etrafı beyaza bürüdüğünü dile getirdi. Bayhan, son zamanların en büyük doğal afetiyle karşı karşıya kaldıklarını söylerken “Bölgemizde ekili bağ ve bahçelerin büyük bölümünde ağaçlar ve hububat ekili araziler zarar gördü. Ağaçların yaprakları ve meyveleri yağan dolunun etkisiyle dökülürken buğday, arpa ve mercimek ekili arazilerimizde de ekinlerimiz yerlere yapıştı. Son olarak yağan dolu nedeniyle zararımız büyük oldu. Umarım yetkililer yardımcı olurlar.” dedi. (Mehmet Sadık AKSOY)
Kurtalan’a ve Baykan’a bağlı bir çok köyü etkisi altına alan şiddetli dolu yağışı bağ ve bahçelere zarar verdi.

Kurtalan’a bağlı Beşler köyünde ikamet eden Faysal Bayhan, dolu yağışının aniden şiddetlendiğini ve dakikalarca sürdüğünü dile getirerek yağan dolunun kar gibi etrafı beyaza bürüdüğünü dile getirdi.

Bayhan, son zamanların en büyük doğal afetiyle karşı karşıya kaldıklarını söylerken “Bölgemizde ekili bağ ve bahçelerin büyük bölümünde ağaçlar ve hububat ekili araziler zarar gördü. Ağaçların yaprakları ve meyveleri yağan dolunun etkisiyle dökülürken buğday, arpa ve mercimek ekili arazilerimizde de ekinlerimiz yerlere yapıştı. Son olarak yağan dolu nedeniyle zararımız büyük oldu. Umarım yetkililer yardımcı olurlar.” dedi.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.