Duvara ayet veya dua levhaları asarken bunlara dikkat!

Siirt 13.04.2024 - 19:49, Güncelleme: 13.04.2024 - 19:50 4672+ kez okundu.
 

Duvara ayet veya dua levhaları asarken bunlara dikkat!

İslam dininin kutsalı olan Kuran’dan ayetler, dua ve hadis gibi yazıları içeren levhaları, ev ve işyeri duvarlarına asacak olan vatandaşlara alimler uyarılarda bulunuyor.
İslam dininde kutsal olarak kabul edilen sözlerin yazılı olduğu levhaların duvarlara asılması caiz olsa da bu levhaların belirli yerlerle de kullanılması ve yükseklik ölçütlerine mutlaka dikkat edilmeli. Görenlerde ve okuyanlarda manevi bir dürtü oluşturan dini levhalar ve yazıların duvarlara asılması noktasında alimler vatandaşların mutlaka dikkat etmesi gerektiğini söylüyor. Söz konusu bu levhalar üzerinde Kuran’dan ayetler, dua levhaları ve hadis gibi yazılar bulunurken bu tür levhaların kesinlikle bel üstü ölçüde olacak şekilde duvarlara asılması gerektiği belirtiliyor. Kurtalan’ın sembol yapılardan olan Ulu Cami görevli Hocası Yahya Ugar, bu tür kutsal yazıları barındıran levhaların evlere, iş yerlerine asılmasının caiz olduğunu belirtirken asacak olanlara şu uyarılarda bulunuyor. “Dinimiz İslam’ın kutsallarından olan Kuran’dan ayetler, Allah, Muhammed, hadis gibi yazıların bulunduğu levhaların ev ve iş yeri duvarlarına asılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Fakat asılacak olan levhaların mutlaka bel üstü olacak şekilde asılması uygun olup ne kadar yükseğe asılırsa o kadar iyi olduğu bütün alimlerin hem fikir olduğu bir konudur. Çünkü yükseklik olgusu kutsallık bağlamında ele alındığı için dini cümlelerin yazılı olduğu levhaların duvarların yüksek bölümlerine asılması o yazılara verilen değeri gösterir. Bahse konu bu levhaların, banyo, tuvalet gibi yerlere de asılmaması konusunda da kardeşlerimizin dikkatli davranması gerekmektedir. Çünkü bu yazıların kutsallık durumu söz konusu olduğu için bu tür ev ve iş yeri bölümlerinden uzakta tutulması oldukça önemlidir. Bir diğer husus ise bazen görüyoruz evlerin giriş kapılarına veya arabaların dikiz aynalarına kutsal yazıların bulunduğu objeler asılırken yanlarına nazar boncuğu, kurdele gibi halk arasında nazara karşı koruma sağladığı düşünülen batıl şeylerin asıldığını da görüyoruz. Bu durum günahın yanı sıra şirke de neden oluyor. Bir yandan İslam dininin kutsallarını asacaksın bir yandan batıl inancın temsili objeleri asacaksın bu son derece yanlış olup kardeşlerimizin bu tür şeyleri uygulamaktan uzak durmaları büyük önem taşımaktadır.” (Mehmet Sadık AKSOY)
İslam dininin kutsalı olan Kuran’dan ayetler, dua ve hadis gibi yazıları içeren levhaları, ev ve işyeri duvarlarına asacak olan vatandaşlara alimler uyarılarda bulunuyor.

İslam dininde kutsal olarak kabul edilen sözlerin yazılı olduğu levhaların duvarlara asılması caiz olsa da bu levhaların belirli yerlerle de kullanılması ve yükseklik ölçütlerine mutlaka dikkat edilmeli.

Görenlerde ve okuyanlarda manevi bir dürtü oluşturan dini levhalar ve yazıların duvarlara asılması noktasında alimler vatandaşların mutlaka dikkat etmesi gerektiğini söylüyor.

Söz konusu bu levhalar üzerinde Kuran’dan ayetler, dua levhaları ve hadis gibi yazılar bulunurken bu tür levhaların kesinlikle bel üstü ölçüde olacak şekilde duvarlara asılması gerektiği belirtiliyor.

Kurtalan’ın sembol yapılardan olan Ulu Cami görevli Hocası Yahya Ugar, bu tür kutsal yazıları barındıran levhaların evlere, iş yerlerine asılmasının caiz olduğunu belirtirken asacak olanlara şu uyarılarda bulunuyor.

“Dinimiz İslam’ın kutsallarından olan Kuran’dan ayetler, Allah, Muhammed, hadis gibi yazıların bulunduğu levhaların ev ve iş yeri duvarlarına asılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Fakat asılacak olan levhaların mutlaka bel üstü olacak şekilde asılması uygun olup ne kadar yükseğe asılırsa o kadar iyi olduğu bütün alimlerin hem fikir olduğu bir konudur. Çünkü yükseklik olgusu kutsallık bağlamında ele alındığı için dini cümlelerin yazılı olduğu levhaların duvarların yüksek bölümlerine asılması o yazılara verilen değeri gösterir. Bahse konu bu levhaların, banyo, tuvalet gibi yerlere de asılmaması konusunda da kardeşlerimizin dikkatli davranması gerekmektedir. Çünkü bu yazıların kutsallık durumu söz konusu olduğu için bu tür ev ve iş yeri bölümlerinden uzakta tutulması oldukça önemlidir. Bir diğer husus ise bazen görüyoruz evlerin giriş kapılarına veya arabaların dikiz aynalarına kutsal yazıların bulunduğu objeler asılırken yanlarına nazar boncuğu, kurdele gibi halk arasında nazara karşı koruma sağladığı düşünülen batıl şeylerin asıldığını da görüyoruz. Bu durum günahın yanı sıra şirke de neden oluyor. Bir yandan İslam dininin kutsallarını asacaksın bir yandan batıl inancın temsili objeleri asacaksın bu son derece yanlış olup kardeşlerimizin bu tür şeyleri uygulamaktan uzak durmaları büyük önem taşımaktadır.”

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.