Erken yapılan mazot ve gübre desteği ödemeleri Siirtli çiftçilere can suyu oldu

Siirt 10.10.2023 - 17:36, Güncelleme: 10.10.2023 - 17:36 2676+ kez okundu.
 

Erken yapılan mazot ve gübre desteği ödemeleri Siirtli çiftçilere can suyu oldu

Tarım ve Orman Bakanlığınca çiftçilere yapılan mazot ve destekleme ödemeleri çiftçilerin güzlük dönem hububat ekimi hazırlıklarına can suyu oldu.
Çiftçilere yapılan mazot ve gübre desteği ödemeleri tohumluk satışı ve gübre satışını artırdı. Güzlük dönem hububat ekimi için hazırlıklarını yapan çiftçiler devlet tarafından yapılan destekleme ödemelerini alarak rahat bir nefes aldı. Çiftçilerin kartlarına yatırılan ödemelerin tohumluk buğday, mercimek ve güre satışlarını artırdığını belirten Zenga Tarım işletmecisi Mehmet Onurcan “Çiftçilere yapılan destekleme ödemeleriyle tohumluk satışlarımız arttı. Ayrıca hem suni hem de organik gübre satışlarımızda artmış durumda.” dedi. Onurcan, yapılan destekleme ödemelerinin Kurtalanlı çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirterek erkenden yapılan desteklemelerin çiftçiler için çok önemli olduğunu ve üretime büyük katkı sağladığını vurguladı. (Abdulaziz ÖZCAN)
Tarım ve Orman Bakanlığınca çiftçilere yapılan mazot ve destekleme ödemeleri çiftçilerin güzlük dönem hububat ekimi hazırlıklarına can suyu oldu.

Çiftçilere yapılan mazot ve gübre desteği ödemeleri tohumluk satışı ve gübre satışını artırdı. Güzlük dönem hububat ekimi için hazırlıklarını yapan çiftçiler devlet tarafından yapılan destekleme ödemelerini alarak rahat bir nefes aldı.

Çiftçilerin kartlarına yatırılan ödemelerin tohumluk buğday, mercimek ve güre satışlarını artırdığını belirten Zenga Tarım işletmecisi Mehmet Onurcan “Çiftçilere yapılan destekleme ödemeleriyle tohumluk satışlarımız arttı. Ayrıca hem suni hem de organik gübre satışlarımızda artmış durumda.” dedi.

Onurcan, yapılan destekleme ödemelerinin Kurtalanlı çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirterek erkenden yapılan desteklemelerin çiftçiler için çok önemli olduğunu ve üretime büyük katkı sağladığını vurguladı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.