Ete gelen zamlar küçükbaş hayvancılığı karlı bir meslek gurubu haline getirdi

Siirt 03.02.2024 - 18:18, Güncelleme: 03.02.2024 - 18:18 3825+ kez okundu.
 

Ete gelen zamlar küçükbaş hayvancılığı karlı bir meslek gurubu haline getirdi

Kırmızı Etin fiyatı arttıkça, küçük ve büyükbaş hayvanların fiyatında artış yaşanıyor.
Kurtalan’da kokun, keçi ve kuzu gibi küçükbaş hayvan yetiştiren yetiştiriciler son bir yıl içerisinde küçükbaş hayvancılık faaliyetlerinde kayda değer bir fiyat artışının yaşandığını söylerken bu durumun kendileri açısından son derece memnuniyet verice olduğunu dile getiriyor. 6 aylık kuzuların fiyatı 5 bin liraya dayanırken, koyunların çifti 20 bin liraya, bazı kuzulu koyunların çifti ise 30 bin liraya kadar çıkıyor. Yetiştiriciler saman ve yem fiyatlarının son zamanlarda bir miktar arttığını söylerken ete gelen zamların hayvancılık faaliyetini karlı bir meslek gurubu haline getirdiğini ifade ediyor. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kırmızı Etin fiyatı arttıkça, küçük ve büyükbaş hayvanların fiyatında artış yaşanıyor.

Kurtalan’da kokun, keçi ve kuzu gibi küçükbaş hayvan yetiştiren yetiştiriciler son bir yıl içerisinde küçükbaş hayvancılık faaliyetlerinde kayda değer bir fiyat artışının yaşandığını söylerken bu durumun kendileri açısından son derece memnuniyet verice olduğunu dile getiriyor.

6 aylık kuzuların fiyatı 5 bin liraya dayanırken, koyunların çifti 20 bin liraya, bazı kuzulu koyunların çifti ise 30 bin liraya kadar çıkıyor.

Yetiştiriciler saman ve yem fiyatlarının son zamanlarda bir miktar arttığını söylerken ete gelen zamların hayvancılık faaliyetini karlı bir meslek gurubu haline getirdiğini ifade ediyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.