FARK ÖDEMESİ DESTEKLEMESİ GÜBRE SATIŞLARINI ARTIRDI

Siirt 31.01.2024 - 14:10, Güncelleme: 31.01.2024 - 14:10 2570+ kez okundu.
 

FARK ÖDEMESİ DESTEKLEMESİ GÜBRE SATIŞLARINI ARTIRDI

Hububat Baklagil ve Dane Mısır için verilen Fark Ödemesi Desteklemesi alan çiftçiler gübre satışlarının artmasını sağladı.
Fark Ödemesi Desteklemesini alan çiftçiler gübre satışlarının artmasına neden olurken zirai ilaç satışı yapan işletmeler şuanda en çok satılan gübre çeşidinin yüzde 46 azot içeren üre gübresi olduğunu belirtiyor. Kurtalan’da zirai ilaç satışı gerçekleştiren Karataş Tarım sahibi Ziraat Mühendisi Mehmet Karataş, “Hububat Baklagil ve Dane Mısır için verilen Fark Ödemesi Desteklemesi doğal olarak gübre satışlarının artmasını sağladı. İşletmemizi yeni açmış olmamıza rağmen destekleme ödemeleri yatırıldığı günden itibaren çok sayıda müşterimize yüzde 46 azot oranına sahip üre gübresini satmış bulunmaktayız.” dedi. - Çiftçiler 2’nci bahar gübresi uygulamasına hazırlanmaya başlandı Kış mevsiminde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı ile birlikte bu sezon çimlenme sürecinin hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştiğini kaydeden Karataş; “Ocak ayı itibari ile birçok çiftçi hububat ekili alanlara üre gübresi uygulamasını yapmış bulunmakta, ileriki haftalarda 2’nci bahar gübresi diye tabir ettiğimiz gübrenin uygulamasına başlanacak. Çiftçilerimiz arasında ufaktan bir hazırlık yapılma başlandı.” şeklinde konuştu. - Çiftçilerin fare istilasına karşı mücadelesi devam ediyor Ziraat Mühendisi Karataş, fare istilasına değinerek Garzan Ovasında sezon başından beri fare istilasının başladığını çiftçilerin çeşitli yöntemlerle bu istilaya karşı mücadele etmeye devam ettiğini söylerken bu konunda da her zaman çiftçilere yardımcı olmaya hazır olduğunu vurguladı. (Mehmet Sadık AKSOY)
Hububat Baklagil ve Dane Mısır için verilen Fark Ödemesi Desteklemesi alan çiftçiler gübre satışlarının artmasını sağladı.

Fark Ödemesi Desteklemesini alan çiftçiler gübre satışlarının artmasına neden olurken zirai ilaç satışı yapan işletmeler şuanda en çok satılan gübre çeşidinin yüzde 46 azot içeren üre gübresi olduğunu belirtiyor.

Kurtalan’da zirai ilaç satışı gerçekleştiren Karataş Tarım sahibi Ziraat Mühendisi Mehmet Karataş, “Hububat Baklagil ve Dane Mısır için verilen Fark Ödemesi Desteklemesi doğal olarak gübre satışlarının artmasını sağladı. İşletmemizi yeni açmış olmamıza rağmen destekleme ödemeleri yatırıldığı günden itibaren çok sayıda müşterimize yüzde 46 azot oranına sahip üre gübresini satmış bulunmaktayız.” dedi.

- Çiftçiler 2’nci bahar gübresi uygulamasına hazırlanmaya başlandı

Kış mevsiminde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı ile birlikte bu sezon çimlenme sürecinin hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştiğini kaydeden Karataş; “Ocak ayı itibari ile birçok çiftçi hububat ekili alanlara üre gübresi uygulamasını yapmış bulunmakta, ileriki haftalarda 2’nci bahar gübresi diye tabir ettiğimiz gübrenin uygulamasına başlanacak. Çiftçilerimiz arasında ufaktan bir hazırlık yapılma başlandı.” şeklinde konuştu.

- Çiftçilerin fare istilasına karşı mücadelesi devam ediyor

Ziraat Mühendisi Karataş, fare istilasına değinerek Garzan Ovasında sezon başından beri fare istilasının başladığını çiftçilerin çeşitli yöntemlerle bu istilaya karşı mücadele etmeye devam ettiğini söylerken bu konunda da her zaman çiftçilere yardımcı olmaya hazır olduğunu vurguladı.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.