Faydaları saymakla bitmeyen Çiriş bitkisi tezgahlarda yerini aldı

Siirt 22.04.2024 - 21:00, Güncelleme: 22.04.2024 - 21:00 2672 kez okundu.
 

Faydaları saymakla bitmeyen Çiriş bitkisi tezgahlarda yerini aldı

Baharın gelişiyle birlikte yüksek kesimlerde yetişen ve birçok hastalığa şifalı olduğuna inanılan Çiriş yöresel adıyla (Loğin) bitkisi tezgahlarda yerini aldı.
İlkbaharla birlikte dağlarda eriyen karın altında çıkan bu bitki kırsal alanlarda yaşayan Siirtli vatandaşlar tarafından toplanarak Kurtalan’a getiriliyor. Buralarda seyyar tezgahlarda satılan ve şifalı olduğuna inanılan Çiriş (Loğin) bitkisi vatandaşlardan kendisine has tadı ve kokusuyla kullanıldığı yemeklere lezzet katıyor. Doğadan toplanan bu otun sağlık açısından büyük faydası olduğuna inanan vatandaşlar fırsat buldukça bu otu satın alırken seyyar satıcı Kerem Selen; “Her yıl bu aylarda pazara birçok yöresel doğal ot geliyor. Doğada yetişen otların sağlık açısından büyük faydası olduğuna inanılıyor. Kurtalan’da seyyar tezgahlarda satılan bu doğal Loğin otu müşterilerimiz tarafından yemeklerde kullanılıyor. Kilosunu 25 liradan sattığımız Loğin otuna talep var.” dedi. Dağların yüksek kesimlerinde yetişen doğal çiriş bitkisini satın alan Kurtalanlı vatandaşlar ise bu bitkinin yemeklere kattığı tadan oldukça memnun olduklarını söyledi. (Mehmet Sadık AKSOY)
Baharın gelişiyle birlikte yüksek kesimlerde yetişen ve birçok hastalığa şifalı olduğuna inanılan Çiriş yöresel adıyla (Loğin) bitkisi tezgahlarda yerini aldı.

İlkbaharla birlikte dağlarda eriyen karın altında çıkan bu bitki kırsal alanlarda yaşayan Siirtli vatandaşlar tarafından toplanarak Kurtalan’a getiriliyor.

Buralarda seyyar tezgahlarda satılan ve şifalı olduğuna inanılan Çiriş (Loğin) bitkisi vatandaşlardan kendisine has tadı ve kokusuyla kullanıldığı yemeklere lezzet katıyor.

Doğadan toplanan bu otun sağlık açısından büyük faydası olduğuna inanan vatandaşlar fırsat buldukça bu otu satın alırken seyyar satıcı Kerem Selen; “Her yıl bu aylarda pazara birçok yöresel doğal ot geliyor. Doğada yetişen otların sağlık açısından büyük faydası olduğuna inanılıyor. Kurtalan’da seyyar tezgahlarda satılan bu doğal Loğin otu müşterilerimiz tarafından yemeklerde kullanılıyor. Kilosunu 25 liradan sattığımız Loğin otuna talep var.” dedi.

Dağların yüksek kesimlerinde yetişen doğal çiriş bitkisini satın alan Kurtalanlı vatandaşlar ise bu bitkinin yemeklere kattığı tadan oldukça memnun olduklarını söyledi.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.