Fiyatı rekor kıran altına talep her geçen gün artıyor!

Siirt 10.04.2024 - 01:26, Güncelleme: 10.04.2024 - 01:26 7210+ kez okundu.
 

Fiyatı rekor kıran altına talep her geçen gün artıyor!

Ramazan Bayramı öncesi vatandaş altına büyük talep gösterdi. Altının gram fiyatı rekor üstüne rekor kırarken vatandaş altına yatırım yapmaktan geri adım atmıyor.
Kurtalan’da faaliyet gösteren kuyumcular 10 gün içerisinde son 25 yılın en büyük talep dalgasıyla karşı karşıya kaldıklarını belirtirken bu durumun seçim sonrası altın fiyatının artacağı yönündeki algı nedeniyle yaşandığını belirtiyor. Kurtalan’da Faaliyet gösteren Pektaşlar Kuyumculuk işletmesi sahibi Şemsettin Pektaş, vatandaşın seçim öncesi altın talebinin biranda başladığını belirterek Ramazan Bayramı öncesi ise bu talebin maksimum seviyeye ulaştığını aktarıyor. Pektaş, 25 yıllık kuyumculuk mesleğinde ilk defa böylesi bir taleple karşılaştığını aktarırken “Piyasada çok fazla para olduğu kanaatindeyim. Çünkü bu fiyatlardan altın satın almak çokta kolay bir şey değil. Altının değeri yükseldikçe satın alma talebi de buna bağlı olarak artıyor. Bunun sürüp sürmeyeceğini kestirmek oldukça zor. Şöyle bir gerçek var, arz talep ilişkisi nedeniyle altına talep arttıkça fiyatı da buna bağlı olarak yukarı yönlü revize oluyor.” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Ramazan Bayramı öncesi vatandaş altına büyük talep gösterdi. Altının gram fiyatı rekor üstüne rekor kırarken vatandaş altına yatırım yapmaktan geri adım atmıyor.

Kurtalan’da faaliyet gösteren kuyumcular 10 gün içerisinde son 25 yılın en büyük talep dalgasıyla karşı karşıya kaldıklarını belirtirken bu durumun seçim sonrası altın fiyatının artacağı yönündeki algı nedeniyle yaşandığını belirtiyor.

Kurtalan’da Faaliyet gösteren Pektaşlar Kuyumculuk işletmesi sahibi Şemsettin Pektaş, vatandaşın seçim öncesi altın talebinin biranda başladığını belirterek Ramazan Bayramı öncesi ise bu talebin maksimum seviyeye ulaştığını aktarıyor.

Pektaş, 25 yıllık kuyumculuk mesleğinde ilk defa böylesi bir taleple karşılaştığını aktarırken “Piyasada çok fazla para olduğu kanaatindeyim. Çünkü bu fiyatlardan altın satın almak çokta kolay bir şey değil. Altının değeri yükseldikçe satın alma talebi de buna bağlı olarak artıyor. Bunun sürüp sürmeyeceğini kestirmek oldukça zor. Şöyle bir gerçek var, arz talep ilişkisi nedeniyle altına talep arttıkça fiyatı da buna bağlı olarak yukarı yönlü revize oluyor.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.