Gaziantep Şehir Hastanesinde felç riski taşıyan 200 hasta tedavi edildi

Güncel (AA) - Anadolu Ajansı | 25.04.2024 - 15:01, Güncelleme: 25.04.2024 - 09:58 948 kez okundu.
 

Gaziantep Şehir Hastanesinde felç riski taşıyan 200 hasta tedavi edildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Şehir Hastanesinde, inme/felç riski taşıyan 200 hasta özel cihazlar kullanılarak tedavi edildi.Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Şubat'ta resmi açılışı yapılan hastanenin Girişimsel Radyoloji alanında gerçekleştirdiği yenilikçi ve başarılı tedavileri sürüyor.Açıklamada görüşlerine yer verilen Başhekim Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, Girişimsel Radyoloji'nin çok özellikli bir bölüm olduğunu, hastanenin açıldığı günden bu yana 200'ün üzerinde inme (felç) hastasına anjiyografik tedavi uygulandığını belirtti.Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Burak Binboğa ise poliklinikte 6 ayda yaklaşık 2 bin 500 hastanın muayene edildiğini, 200 hastaya nörogirişimsel işlemlerin uygulandığını ve bunların 80'inin inme, 50'sinin beyin damar baloncuğu (anevrizma), 70 hastanın ise şah damar (karotis stent) tedavisi olduğunu kaydetti.Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Onay da hastanenin sahip olduğu iki üst düzey anjiyo cihazıyla inme ve beyin kanaması işlemlerini başarıyla yaptıklarını belirtti.

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Şehir Hastanesinde, inme/felç riski taşıyan 200 hasta özel cihazlar kullanılarak tedavi edildi.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Şubat'ta resmi açılışı yapılan hastanenin Girişimsel Radyoloji alanında gerçekleştirdiği yenilikçi ve başarılı tedavileri sürüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başhekim Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, Girişimsel Radyoloji'nin çok özellikli bir bölüm olduğunu, hastanenin açıldığı günden bu yana 200'ün üzerinde inme (felç) hastasına anjiyografik tedavi uygulandığını belirtti.

Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Burak Binboğa ise poliklinikte 6 ayda yaklaşık 2 bin 500 hastanın muayene edildiğini, 200 hastaya nörogirişimsel işlemlerin uygulandığını ve bunların 80'inin inme, 50'sinin beyin damar baloncuğu (anevrizma), 70 hastanın ise şah damar (karotis stent) tedavisi olduğunu kaydetti.

Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Onay da hastanenin sahip olduğu iki üst düzey anjiyo cihazıyla inme ve beyin kanaması işlemlerini başarıyla yaptıklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.