Deryalar, “Salgından en çok etkilenen sektörüz”

Güncel 03.01.2021 - 19:34, Güncelleme: 03.01.2021 - 19:34 1699+ kez okundu.
 

Deryalar, “Salgından en çok etkilenen sektörüz”

Kurtalan’da Düğün Salonları Sahibi Hikmet Deryalar, “Salgından en çok etkilenen sektörüz. Sektör olarak allak bullak olmuş durumdayız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.
Koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerden biri de düğün salonu işletmecileri. Uzun yıllardır Kurtalan’da hizmet veren sektörün tanınmış isimlerinden Beyaz Saray ve Bahçe Saray Düğün Salonları Sahibi Hikmet Deryalar, hükümetin düğün salonlarına destek vermesi gerektiğini söyledi.Deryalar, kira desteği yardımının yeterli olmadığını belirterek, “Sadece kira yardımı bizim için yeterli değil. Salgından en çok etkilenen sektörlerin başında gelmemize rağmen bir destek alamadık. Düğün sahipleri rezervasyon yaptıkları tarihleri de gelip iptal ediyorlar. Hali hazırda kaporalarını geri isteyen düğün sahipleri var.” diye konuştu.Deryalar, işletmesinde sürekli olarak 8 personel çalıştırdığını ifade ederek, “Çalıştırdığımız personellerin maaşlarını da ödemeyecek duruma geldik. Kira ve diğer masraflar gittikçe birikiyor. Düğünlerin durması, zincirleme bir şekilde sayısız iş alanını ve çalışanı etkilemekte. Bu nedenle yaşadığımız durumla ilgili bir duyarlılık bekliyoruz.” sözlerine yer verdi.Düğün salonunun yanı sıra fotoğraf stüdyosu, orkestra ve bir çok sektörün de bu salgından olumsuz etkilendiğini vurgulayan Deryalar, “Bir çok kişi salgın nedeniyle işsiz kaldı. Salgının ne zaman sona ereceği konusundaki belirsizlik insanların kararsız olmalarına neden oluyor. 2021 sonuna kadar sadece nikah törenlerinin olduğu bir ortamı görebiliriz. Bu durum, düğün salonlarının yüzde 60’ına yakının kapanmasına neden olabilir. Bu sektörün ayakta kalabilmesi için Hükümetimizden destek bekliyoruz.” dedi.
Kurtalan’da Düğün Salonları Sahibi Hikmet Deryalar, “Salgından en çok etkilenen sektörüz. Sektör olarak allak bullak olmuş durumdayız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerden biri de düğün salonu işletmecileri. Uzun yıllardır Kurtalan’da hizmet veren sektörün tanınmış isimlerinden Beyaz Saray ve Bahçe Saray Düğün Salonları Sahibi Hikmet Deryalar, hükümetin düğün salonlarına destek vermesi gerektiğini söyledi.
Deryalar, kira desteği yardımının yeterli olmadığını belirterek, “Sadece kira yardımı bizim için yeterli değil. Salgından en çok etkilenen sektörlerin başında gelmemize rağmen bir destek alamadık. Düğün sahipleri rezervasyon yaptıkları tarihleri de gelip iptal ediyorlar. Hali hazırda kaporalarını geri isteyen düğün sahipleri var.” diye konuştu.
Deryalar, işletmesinde sürekli olarak 8 personel çalıştırdığını ifade ederek, “Çalıştırdığımız personellerin maaşlarını da ödemeyecek duruma geldik. Kira ve diğer masraflar gittikçe birikiyor. Düğünlerin durması, zincirleme bir şekilde sayısız iş alanını ve çalışanı etkilemekte. Bu nedenle yaşadığımız durumla ilgili bir duyarlılık bekliyoruz.” sözlerine yer verdi.
Düğün salonunun yanı sıra fotoğraf stüdyosu, orkestra ve bir çok sektörün de bu salgından olumsuz etkilendiğini vurgulayan Deryalar, “Bir çok kişi salgın nedeniyle işsiz kaldı. Salgının ne zaman sona ereceği konusundaki belirsizlik insanların kararsız olmalarına neden oluyor. 2021 sonuna kadar sadece nikah törenlerinin olduğu bir ortamı görebiliriz. Bu durum, düğün salonlarının yüzde 60’ına yakının kapanmasına neden olabilir. Bu sektörün ayakta kalabilmesi için Hükümetimizden destek bekliyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.