Hırsızlık olayları halkı tedirgin ediyor

Güncel 08.08.2022 - 10:39, Güncelleme: 08.08.2022 - 10:39 1505+ kez okundu.
 

Hırsızlık olayları halkı tedirgin ediyor

Kurtalan’da son dönemde birbiri ardına yaşanan hırsızlık olayları, ilçe halkını tedirgin ediyor.
Kurtalan’da son dönemlerde yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle vatandaşlar, yetkililerin çok daha hassas olması gerektiğini ifade ederek, "can ve mal güvenliğimizden endişe ediyoruz" dediler. Kurtalan’da hırsızlık olayları en yaygın görülen suç türlerinin başında geliyor. Özellikle evler ve işyerleri hırsızların hedefi arasında yer alıyor. 1 hafta içinde çarşı merkezinde iki ayrı işyerine giren hırsızlar cep telefonu ve bilgisayarları çalarak kayıplara karıştı.Son olarak hırsızların kurbanı olan Adnan Yiğit isimli vatandaşın işyerine giren hırsızlar iki adet dizüstü bilgisayar çaldı.Sabah saatlerinde işyerine gelen Yiğit, bilgisayarların olmadığını fark etmesinin ardından durumu polise bildirdi.İhbar üzerine gelen polis ekiplerinin işyerinde inceleme yaptığını aktaran Yiğit,“Sabah işyerimi açtığımda işyerime hırsızların girdiğini fark edince polisi aradım. Polis yaptığı incelemede hırsızların arka bölümdeki korkuluğu keserek içeri girdiğini belirledi. İki adet dizüstü bilgisayarım çalındı. Hırsızların yakalanmasını ve çalınan bilgisayarlarımın bulunmasını istiyorum” dedi.“CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL”İlçede yaşanan hırsızlık olaylarında çoğu hırsızlık şüphelisinin birçok suç kaydı olmasına rağmen serbest bırakılması, cezaların az ve caydırıcı olmaması da hırsızlık şüphelilerine “cesaret” veriyor.Hırsızlıktan yakalanan şüphelilerin yeterince cezalandırılmadığını savunan vatandaşlar polisin hırsızları yakaladığını ancak çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldığını, hırsızların elini kolunu sallayarak suç işlemeye devam ettiğini belirtiyorlar.
Kurtalan’da son dönemde birbiri ardına yaşanan hırsızlık olayları, ilçe halkını tedirgin ediyor.

Kurtalan’da son dönemlerde yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle vatandaşlar, yetkililerin çok daha hassas olması gerektiğini ifade ederek, "can ve mal güvenliğimizden endişe ediyoruz" dediler.
Kurtalan’da hırsızlık olayları en yaygın görülen suç türlerinin başında geliyor. Özellikle evler ve işyerleri hırsızların hedefi arasında yer alıyor.
1 hafta içinde çarşı merkezinde iki ayrı işyerine giren hırsızlar cep telefonu ve bilgisayarları çalarak kayıplara karıştı.
Son olarak hırsızların kurbanı olan Adnan Yiğit isimli vatandaşın işyerine giren hırsızlar iki adet dizüstü bilgisayar çaldı.
Sabah saatlerinde işyerine gelen Yiğit, bilgisayarların olmadığını fark etmesinin ardından durumu polise bildirdi.
İhbar üzerine gelen polis ekiplerinin işyerinde inceleme yaptığını aktaran Yiğit,
“Sabah işyerimi açtığımda işyerime hırsızların girdiğini fark edince polisi aradım. Polis yaptığı incelemede hırsızların arka bölümdeki korkuluğu keserek içeri girdiğini belirledi. İki adet dizüstü bilgisayarım çalındı. Hırsızların yakalanmasını ve çalınan bilgisayarlarımın bulunmasını istiyorum” dedi.
“CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL”
İlçede yaşanan hırsızlık olaylarında çoğu hırsızlık şüphelisinin birçok suç kaydı olmasına rağmen serbest bırakılması, cezaların az ve caydırıcı olmaması da hırsızlık şüphelilerine “cesaret” veriyor.
Hırsızlıktan yakalanan şüphelilerin yeterince cezalandırılmadığını savunan vatandaşlar polisin hırsızları yakaladığını ancak çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldığını, hırsızların elini kolunu sallayarak suç işlemeye devam ettiğini belirtiyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.