İlbaş'tan, prim borcu ödeme açıklaması

Güncel 10.01.2021 - 20:24, Güncelleme: 10.01.2021 - 20:24 2673+ kez okundu.
 

İlbaş'tan, prim borcu ödeme açıklaması

Siirt Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Abdulcelil İlbaş, SGK ile kamu bankaları arasında yapılan anlaşma ile sigortalılara kredi kullanarak emekli olma imkanı getirildiğini belirtti.
İlbaş, sigortalılara yapılandırılan borcunu ödemeleri halinde aylık bağlanabilecek ve herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacağını söyledi.Dondurulmuş hizmet sürelerini tamamlayarak emekli olabilecek sigortalılara büyük kolaylıklar getirildiğini ifade eden İlbaş, şunları aktardı:"Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank arasında imzalanan protokol ile sigortalıların yapılandırılan borcunu ödemesi halinde herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacak. Sigortalılar, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe yani 31 Mart'a kadar aylık 1,60 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabileceklerdir. Askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek. Bu imkandan yararlanmak isteyen sigortalılar, sigorta prim borçlarına ilişkin yapılandırma başvurularını kuruma yapabilecektir."
Siirt Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Abdulcelil İlbaş, SGK ile kamu bankaları arasında yapılan anlaşma ile sigortalılara kredi kullanarak emekli olma imkanı getirildiğini belirtti.

İlbaş, sigortalılara yapılandırılan borcunu ödemeleri halinde aylık bağlanabilecek ve herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacağını söyledi.
Dondurulmuş hizmet sürelerini tamamlayarak emekli olabilecek sigortalılara büyük kolaylıklar getirildiğini ifade eden İlbaş, şunları aktardı:
"Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank arasında imzalanan protokol ile sigortalıların yapılandırılan borcunu ödemesi halinde herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacak. Sigortalılar, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe yani 31 Mart'a kadar aylık 1,60 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabileceklerdir. Askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek. Bu imkandan yararlanmak isteyen sigortalılar, sigorta prim borçlarına ilişkin yapılandırma başvurularını kuruma yapabilecektir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.