Köylülerin yol isyanı!

Güncel 20.06.2021 - 20:27, Güncelleme: 20.06.2021 - 20:27 1417+ kez okundu.
 

Köylülerin yol isyanı!

Kurtalan’a bağlı Demirkuyu ve Ballıkaya köyüne bağlı Yuvalı mezrasının çukurlarla kaplı yolları köylülerin tepkisine neden oluyor. Köylüler, yetkililere defalarca müracaat etmelerine rağmen yollarının yapılmamasına isyan ediyor.
Bozuk köy yollarının birçok kazaya neden olduğunu bildiren Demirkuyu köy sakinlerinden Cihan İrgi, yollarının bir an önce yapılmasını istediklerini ifade etti. Demirkuyu köyü yolunun kötü durumda olduğunu, bozuk yolun araçlara da zarar verdiğini ifade eden İrgi, "Türkiye Petrolleri köyümüzde petrol aramak için ağır tonajlı araçları ile malzeme sevkiyatı başta olmak üzere ulaşım içi kullandıkları köy yolumuzu kullanırken ağır bir tahribata neden oldu. TPAO bozulan köy yolluna karşı duyarsız kalıyor, köyümüze düzgün yoldan ulaşım yok. Bunu İl Özel İdaresine yıllardan beri bildirmemize rağmen de hiç bir şekilde dikkate alınmadı, yollar yapılmadı. Köy halkı olarak bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Sadece sesimizi duyurmak istiyoruz. Yetkilerin bir an önce yollarımızı yapmasını istiyoruz" dedi.Ballıkaya Köyünün Yuvalı mezrası sakinlerinden Aziz Özcan da köy içi yollarında yapılan kanalizasyon çalışmasından birkaç yıl sonra çökmeler yaşandığını söyledi.Köy içindeki yolların yapılması köylülerin tek arzusu olduğunu belirten Özcan, “Ayrıca köye bağlı yol hatlarında da TPAO’nun ağır tonajlı araçlarının geçişi nedeniyle asfaltlı yolda yüksek tahribatlı hasarlar meydana gelmiştir. İlgili makamlara bildirdiğimiz halde bu sorunların giderilmesi için herhangi bir adım atılmıyor. Çöken köy içi yoları ve köye bağlı yoların onarılmasını talep ediyoruz” dedi.
Kurtalan’a bağlı Demirkuyu ve Ballıkaya köyüne bağlı Yuvalı mezrasının çukurlarla kaplı yolları köylülerin tepkisine neden oluyor. Köylüler, yetkililere defalarca müracaat etmelerine rağmen yollarının yapılmamasına isyan ediyor.

Bozuk köy yollarının birçok kazaya neden olduğunu bildiren Demirkuyu köy sakinlerinden Cihan İrgi, yollarının bir an önce yapılmasını istediklerini ifade etti.
Demirkuyu köyü yolunun kötü durumda olduğunu, bozuk yolun araçlara da zarar verdiğini ifade eden İrgi,
"Türkiye Petrolleri köyümüzde petrol aramak için ağır tonajlı araçları ile malzeme sevkiyatı başta olmak üzere ulaşım içi kullandıkları köy yolumuzu kullanırken ağır bir tahribata neden oldu. TPAO bozulan köy yolluna karşı duyarsız kalıyor, köyümüze düzgün yoldan ulaşım yok. Bunu İl Özel İdaresine yıllardan beri bildirmemize rağmen de hiç bir şekilde dikkate alınmadı, yollar yapılmadı. Köy halkı olarak bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Sadece sesimizi duyurmak istiyoruz. Yetkilerin bir an önce yollarımızı yapmasını istiyoruz" dedi.
Ballıkaya Köyünün Yuvalı mezrası sakinlerinden Aziz Özcan da köy içi yollarında yapılan kanalizasyon çalışmasından birkaç yıl sonra çökmeler yaşandığını söyledi.
Köy içindeki yolların yapılması köylülerin tek arzusu olduğunu belirten Özcan, “Ayrıca köye bağlı yol hatlarında da TPAO’nun ağır tonajlı araçlarının geçişi nedeniyle asfaltlı yolda yüksek tahribatlı hasarlar meydana gelmiştir. İlgili makamlara bildirdiğimiz halde bu sorunların giderilmesi için herhangi bir adım atılmıyor. Çöken köy içi yoları ve köye bağlı yoların onarılmasını talep ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.