USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Olaylı Kurtalanspor-Hakkari Zapspor Maçına Cezalar Yağdı!

Olaylı Kurtalanspor-Hakkari Zapspor Maçına Cezalar Yağdı!

Kurtalan’daki olaylı maç sonrası TFF’den flaş kararlar: 2 kulübe soruşturma, 2 futbolcuya men, Hakkari temsilcisine seyircisiz oynama cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 6 Nisan 2025 tarihinde Siirt’in Kurtalan ilçesinde oynanan ve Kurtalanspor’un 3-1 galip geldiği Bölgesel Amatör Lig karşılaşması sonrası yaşanan olaylarla ilgili kapsamlı bir disiplin süreci başlattı. Müsabaka sonrası çıkan kavga ve saha olayları sonucu çok sayıda futbolcu ve kulüp hakkında işlem yapılırken, Hakkari temsilcisi Zap Spor'a da seyircisiz oynama cezası verildi.

TFF’nin disiplin kurulunca alınan kararlara göre; Meskan Ölmez Madencilik Hakkari Zap Spor Kulübü, takım halinde sportmenliğe aykırı davranış ve gerçekleşen saha olayları nedeniyle hem savunma vermeye çağrıldı hem de bir maç seyircisiz oynama cezası aldı.

Ayrıca, Hakkari ekibinden futbolcu Serkan Osma, sert ve ciddi faullü hareketi nedeniyle 2 maç, Adem Sarıgül ise maç görevlisine hakaret ettiği gerekçesiyle 3 maç men cezası aldı. Ceza alan isimlerin işlemleri 7 Nisan 2025 tarihinden itibaren tedbirli olarak uygulamaya alındı.

Öte yandan kulüp yöneticisi Murat Taş ile futbolcular Bayram Doğan Doğruöz, Muhammed Utkucu, Hakkı Hakan Özhan, İbrahim Halil Kaya ve Berat Balık hakkında üzerlerine atılı eylemler nedeniyle savunma istenmesine karar verildi.

Kurtalan Spor Kulübü de maçtaki saha olayları nedeniyle savunmaya çağrıldı. Kulüp futbolcularından Azad Adın, İshak Aydın ve Abdurrahman Cansever hakkında disiplin işlemi başlatılırken, Muhammet Demir için de tedbirli işlem uygulandı.

Yaşanan olaylarla ilgili disiplin süreci Futbol Disiplin Talimatı hükümleri doğrultusunda sürdürülecek.

(Eren ÇİFTLİK)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ