Kurtalan’da Palyatif Bakım Merkezi Kuruluyor

Güncel 10.10.2021 - 21:46, Güncelleme: 10.10.2021 - 21:46 940+ kez okundu.
 

Kurtalan’da Palyatif Bakım Merkezi Kuruluyor

Kurtalan Devlet Hastanesi bünyesinde 5 yataklı palyatif bakım merkezinin açılması için gerekli çalışmalar başlatıldı.
Kurtalan Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Vehbi Yağız, palyatif bakım merkezini 2 yıl önce açmayı planladıklarını, pandemi nedeniyle ertelenen merkezin açılması için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.Palyatif bakım ile ciddi hastalığı olan kişilerde başta ağrı olmak üzere stres veren diğer şikayetlerin giderilmesi ve sorunların çözümlenmesini amaçladıklarını belirtti. Merkezin kısa bir süre sonra hizmete açılacağını aktaran Yağız şöyle konuştu:“Açılacak merkezde uzman hekim, fizyoterapist, psikolog, sosyal çalışmacı, diyetisyen, hemşireler ve diğer personel görev yapacaktır. İhtiyaç halinde diğer uzman hekimler de katkı sağlayacaktır. Merkezimizde, sıklıkla terminal dönem kanser hastaları, terminal dönem olmasa dahi kronik ağrısı olan kanser hastaları, beslenme yetersizliği olan hastalar, akut problemi olmayan KOAH hastaları, Nörolojik hastalıklar, ALS, MS, Parkinson hastalığı olan bakım hastaları, Trakeostomisi ya da PEG’i değişecek ya da kapatılacak hastalar, basınç yarası açılmış evde bakım hastalarına hizmet vereceğiz. İlçemizde ilk defa açılacak olan palyatif bakım merkezi, bu alandaki büyük eksikliğimizi gidermiş olacaktır. Yoğun girişimlerimizle inşaallah en kısa zamanda merkezimizi açacağımıza inanıyoruz.’’ 
Kurtalan Devlet Hastanesi bünyesinde 5 yataklı palyatif bakım merkezinin açılması için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Kurtalan Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Vehbi Yağız, palyatif bakım merkezini 2 yıl önce açmayı planladıklarını, pandemi nedeniyle ertelenen merkezin açılması için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.
Palyatif bakım ile ciddi hastalığı olan kişilerde başta ağrı olmak üzere stres veren diğer şikayetlerin giderilmesi ve sorunların çözümlenmesini amaçladıklarını belirtti.
Merkezin kısa bir süre sonra hizmete açılacağını aktaran Yağız şöyle konuştu:
“Açılacak merkezde uzman hekim, fizyoterapist, psikolog, sosyal çalışmacı, diyetisyen, hemşireler ve diğer personel görev yapacaktır. İhtiyaç halinde diğer uzman hekimler de katkı sağlayacaktır. Merkezimizde, sıklıkla terminal dönem kanser hastaları, terminal dönem olmasa dahi kronik ağrısı olan kanser hastaları, beslenme yetersizliği olan hastalar, akut problemi olmayan KOAH hastaları, Nörolojik hastalıklar, ALS, MS, Parkinson hastalığı olan bakım hastaları, Trakeostomisi ya da PEG’i değişecek ya da kapatılacak hastalar, basınç yarası açılmış evde bakım hastalarına hizmet vereceğiz. İlçemizde ilk defa açılacak olan palyatif bakım merkezi, bu alandaki büyük eksikliğimizi gidermiş olacaktır. Yoğun girişimlerimizle inşaallah en kısa zamanda merkezimizi açacağımıza inanıyoruz.’’ 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.