USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Kurtalan’da şehir içi ulaşım projesi hayata geçirildi

Kurtalan’da şehir içi ulaşım projesi hayata geçirildi

Kurtalan Belediyesi toplu ulaşım projesini hayata geçirdi. Belediye Eş Başkanlarının katılımıyla tanıtım turu gerçekleştirildi.

Kurtalan Belediyesi Ücretsiz Wifi hizmetinden sonra toplu ulaşım sorununu çözmeye yönelik projeyi hayata geçirdi.

Kurtalan Belediyesi araç filosuna kazandırılan 2 adet ring otobüsü ile Kurtalanlı vatandaşların şehir içi yerleşkede yaşadıkları toplu ulaşım ihtiyacı karşılanmış olacak.

Birkaç gün önce Kurtalan’a getirilen şehir içi otobüslerle DEM Partili Kurtalan Belediye Eş Başkaları Ali Rıza Bingöl ve Sadiye Aktin öncülüğünde belediye binası otoparkında başlayacak şekilde tanıtım turu gerçekleştirilerek şehir içi araçların halka tanıtımı yapıldı.

Tanıtım turu sırasında gazetemiz muhabirine aktarımlarda bulunan Kurtalan Belediye Eş Başkanı Sadiye Aktin, hayata geçirilen şehir içi ulaşım hizmeti sayesinde şehrin işlek noktalarından uzakta olan vatandaşların daha kolay bir şekilde ulaşmak istedikleri işlek yerlere gidebileceğini söyleyerek “Bildiğiniz gibi güzel ilçemiz Kurtalan her geçen gün gelişiyor. Şehir yerleşkesi bir hayli geniş alana yayılmış durumda bu geniş alan üzerinde gelişen günlük yaşam faaliyetlerinde bir yerden bir yere gitmek son derece zor bir hal alabiliyor. Herkesin arabası yok, bu nedenle ilçemizde ilk göze çarpan ihtiyaçların başında toplu ulaşım hizmeti geliyordu. Hele ki çok nüfuslu aile yapısına sahip ilçemiz gibi bir yer için özellikle kadınlarımızın bu konuda talep ve istekleri bulunuyordu. Bunu seçim sürecinde de vaatlerimiz arasına katmıştık. Çok şükür belediye araç filomuza aldığımız 2 ring otobüsü sayesinde ulaşım hizmeti sağlanmış olacak. Çok mutluyuz ve gururluyuz ilçemizde yaşayan herkese hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Toplu ulaşım hizmetinin önemli bir ihtiyaç olduğunu kaydeden Kurtalan Belediye Eş Başkanı Ali Rıza Bingöl ise halktan yetkiyi aldıkları günden bu yana özelikle şehir içi toplu ulaşım sorununun çözümü noktasında büyük çaba ve uğraş harcadıklarını ve bu hizmeti hayata geçirmeyi başardıklarını kaydetti.

Bingöl, gerek ekonomik gerekse de siyasi anlamda her türlü zorluğa rağmen projelerini tek tek hayata geçirme noktasında kararlı olduklarını vurgularken “Bu hizmet Kurtalan’a acil bir ihtiyaçtı. Yaz Mevsiminde hava sıcak Kurtalan gelişen bir şehir bu ihtiyacı önceliklerimiz arasına aldık ve hayata geçirdik.” sözlerini sarf etti.

Belediye araç filosunu genişletmeyi hedeflediklerini söyleyen Bingöl, hali hazırda alt ve üst yapı çalışmalarının geniş ölçekli olacak şekilde mahallelerde devam ettiğini dile getirip halk ekmek hizmetinin de hayata geçirilmesi noktasında girişimlerinin olduğunu ve kısa sürede sahaya yansıyacağını aktardı.

Yaptıkları projelerde önceliğin her zaman dar gelirli vatandaşlara yönelik hizmetler olduğunu söyleyen Bingöl, ilçeyi gerektiği gibi layıkıyla yöneteceklerine işaret etti.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ