Nohut üretimini artıracak deneme çalışmaları yapılıyor

Güncel 10.01.2021 - 20:18, Güncelleme: 10.01.2021 - 20:18 2578+ kez okundu.
 

Nohut üretimini artıracak deneme çalışmaları yapılıyor

Siirt Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, il genelinde nohut üretimini artırmaya yönelik deneme çalışmalarının yapıldığını belirtti.
Demirhan, Kurtalan’ın Avcılar köyündeki nohut ekimi yapıldığını, nohutta ortalama dekarda 120 kilogram olan verimi 350 kilograma çıkarmayı amaçladıklarını bildirdi.Yerli nohut çeşidinin yaygınlaştırılması ve Siirt şartlarında verimliliğini tespit etmek amacıyla Kışlık Ekimde Arda Nohut Çeşidi Yayım Projesi'nin deneme çalışmasına başlandığını ifade eden Demirhan, şöyle konuştu:"Ülkemizin mercimek ve nohut gibi baklagiller ürünlerine ihtiyacı bulunmaktadır. Nohut ekimi ile ülkemiz baklagiller açığını kapatmanın yanı sıra bu ürünün ekimi toprağı organik azot yönünden zenginleştirerek daha sonra ki yıllarda ekilecek ürünlerde verimliliği arttırmaktadır. Bakanlığımıza bağlı araştırma enstitüleri tarafından geliştirilen tohum çeşitlerimizi tanıtmak ve yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Arda nohut çeşidinin ilimizde olumlu sonuç vermesi durumunda, ekonomik anlamda yüksek gelir getirecek bu alternatif ürünü çiftçiye tanıtmak, tarımını yaygınlaştırmak amacıyla demonstrasyon çalışmasını düzenlemiş bulunmaktayız. Üreticimize tohum ve gübre desteği sağladık. Baharda ekimi yapılan diğer nohut çeşitlerinden ortalama 100 ile 120 kilogram verim alınırken kışlık ekimi yapılan arda nohut çeşidinden ortalama 250 ile 350 kilogram verim alınabilmektedir. İlimizde tarımsal ürün çeşitliliğini ve verimliliği arttırmak amacıyla araştırma enstitülerimizle ortak çalışmalarımız devam edecektir." 
Siirt Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, il genelinde nohut üretimini artırmaya yönelik deneme çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Demirhan, Kurtalan’ın Avcılar köyündeki nohut ekimi yapıldığını, nohutta ortalama dekarda 120 kilogram olan verimi 350 kilograma çıkarmayı amaçladıklarını bildirdi.
Yerli nohut çeşidinin yaygınlaştırılması ve Siirt şartlarında verimliliğini tespit etmek amacıyla Kışlık Ekimde Arda Nohut Çeşidi Yayım Projesi'nin deneme çalışmasına başlandığını ifade eden Demirhan, şöyle konuştu:
"Ülkemizin mercimek ve nohut gibi baklagiller ürünlerine ihtiyacı bulunmaktadır. Nohut ekimi ile ülkemiz baklagiller açığını kapatmanın yanı sıra bu ürünün ekimi toprağı organik azot yönünden zenginleştirerek daha sonra ki yıllarda ekilecek ürünlerde verimliliği arttırmaktadır. Bakanlığımıza bağlı araştırma enstitüleri tarafından geliştirilen tohum çeşitlerimizi tanıtmak ve yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Arda nohut çeşidinin ilimizde olumlu sonuç vermesi durumunda, ekonomik anlamda yüksek gelir getirecek bu alternatif ürünü çiftçiye tanıtmak, tarımını yaygınlaştırmak amacıyla demonstrasyon çalışmasını düzenlemiş bulunmaktayız. Üreticimize tohum ve gübre desteği sağladık. Baharda ekimi yapılan diğer nohut çeşitlerinden ortalama 100 ile 120 kilogram verim alınırken kışlık ekimi yapılan arda nohut çeşidinden ortalama 250 ile 350 kilogram verim alınabilmektedir. İlimizde tarımsal ürün çeşitliliğini ve verimliliği arttırmak amacıyla araştırma enstitülerimizle ortak çalışmalarımız devam edecektir." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.