USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Sabahat Erdoğan Sarıtaş’tan Kurtalan’a seçmen taşındı iddiası! (Görüntülü Haber)

Sabahat Erdoğan Sarıtaş’tan Kurtalan’a seçmen taşındı iddiası! (Görüntülü Haber)

Kurtalan’da basın açıklaması yapan DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş yerel seçimleri etkileyecek düzeyde Kurtalan’a seçmen taşındığı iddiasında bulundu.

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesi Kurtalan’a seçmen taşındığı iddiasında bulunarak ilçe merkezinin simgesi olan Saat Kulesi önünde basın açıklaması yapıp tepkisini dile getirdi.

Gerçekleştirilen basın açıklamasına DEM Parti Kurtalan Belediye Eşbaşkan Adayları Ali Rıza Bingöl, Sadiye Aktin ve teşkilat üyeleri de katıldı.

Basın toplantısı kapsamında Sarıtaş; “Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilen seçim takvimi doğrultusunda muhtarlık bölgesi askı listeleri 4-17 Ocak 2024 tarihleri arasında güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmış. YSK'nın SİPPORT üzerinden partimizle paylaştığı verileri ve incelemelerimiz neticesinde devam eden paragraflarda ayrıntılı olarak açıklayacağımız usulsüz seçmen kayıtları tarafımızca tespit edilmiştir.” ifadelerine değinerek “Kültür Mahallesi Jandarma Caddesi 32A: İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünün adres sorgulama sisteminde ‘Misafirhane’ olarak görünen bu adreste Mayıs 2023 seçimlerinde 13 seçmen kayıtlıyken şu anda 1.003 seçmen kayıtlıdır. Bu 1003 seçmenin yalnızca dokuzu önceki seçimde Kurtalan ilçe merkezi seçmenidir.” açıklamasında bulundu.

Sarıtaş, yapılanın halkın iradesine müdahale olduğunu söylerken “Sürekli kalma niyetiyle oturulan yer vasfına haiz olmayan dolayısıyla yerleşim yeri olarak kabul edilemeyecek olan bir misafirhaneye seçmen kaydı yapılması bir an için mümkün kabul edilse dahi tek bir adreste 1.003 seçmen kaydının kabulü mümkün olmayacak.” açıklamasını basın mensuplarıyla paylaştı.

Söz konusu adresin var olup olmadığı, var ise bu kadar seçmenin ikametine elverişli olup olmadığını araştırmasını isteyen Sarıtaş, seçmen iradesinin sandığa doğru yansıması için gerekli önlemleri almak ilçe seçim kurulu başkanlığının yetkisinde olduğuna değinerek Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından önlem alınması gerektiğini kaydetti.

Basın açıklamasını tamamlayan Sarıtaş ve beraberindeki DEM Partililer ilçede faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek talep ve isteklerini dinledi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ