USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt'te Mart Ayında Trafik Uygulaması Damga Vurdu! Ceza Yağdı

Siirt'te Mart Ayında Trafik Uygulaması Damga Vurdu! Ceza Yağdı

Mart ayında 38 bin 296 aracın denetlendiği, 248 aracın trafikten men edildiği, 15 sürücünün belgesinin geri alındığı ve 2 bin 815 araç plakasına ceza uygulandığı açıklandı.

Siirt Valiliği tarafından düzenlenen Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı, Vali Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 2025 yılı Mart ayında yürütülen güvenlik ve asayiş çalışmaları değerlendirildi.

Terörle mücadele, uyuşturucu operasyonları ve suç çetelerine geçit yok

Toplantıda yapılan bilgilendirmeye göre, Mart ayında gerçekleştirilen 6 terör operasyonunda, terör örgütleri PKK/KCK, FETÖ ve DEAŞ mensubu 5 kişi ile sosyal medya üzerinden propaganda yaptığı tespit edilen 5 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Uyuşturucu ile mücadelede ise 50 operasyonda 61 şüpheli gözaltına alınırken, 20 kilo 851 gram metamfetamin başta olmak üzere çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi. 2024 yılı Mart ayına göre operasyon sayısında yüzde 100 artış kaydedildi.

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında 28 operasyonda 35 şüpheli hakkında işlem yapılırken, yaklaşık 2 milyon 200 bin TL tutarında vergi kaybının önüne geçildi. Siber suçlarla mücadelede ise 106 olayda 81 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı, 502 yasa dışı siteye erişimin engellendiği belirtildi.

Asayiş olaylarında yüksek başarı oranı

Mart ayında kent genelinde 445 asayiş olayı meydana gelirken, kişilere karşı işlenen 10 önemli suç türünde yüzde 95,38; mal varlığına karşı işlenen 9 önemli suç türünde ise yüzde 87,5 oranında aydınlatma sağlandı. Asayiş olaylarında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 93,90 oranında azalma yaşandı.

Özellikle jandarma sorumluluk bölgesinde gasp, kapkaç, motosiklet hırsızlığı, yankesicilik ve oto hırsızlığı olaylarının hiç yaşanmadığı belirtildi.

Trafik ve okul güvenliğine sıkı takip

Mart ayında 38 bin 296 aracın denetlendiği, 248 aracın trafikten men edildiği, 15 sürücünün belgesinin geri alındığı ve 2 bin 815 araç plakasına ceza uygulandığı açıklandı.

Okul güvenliği kapsamında ise "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" projesi çerçevesinde 242 okulda 484 jandarma personeli görevlendirildiği, emniyet sorumluluk alanındaki 103 okulun giriş ve çıkışlarının 38 ekip tarafından kontrol edildiği ifade edildi.

Vali Kızılkaya’dan kararlılık mesajı

Toplantının sonunda konuşan Vali Kemal Kızılkaya, "Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda ilimizin huzur ve güvenliği için azimle ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Yapılan çalışmalarda emeği geçen tüm güvenlik birimlerine teşekkür eden Kızılkaya, vatandaşların huzuru ve güvenliği için çalışmaların aralıksız süreceğini vurguladı.

 

(Siirt Valiliği Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ