Velilerden “Öğlen arası kaldırılsın” talebi

Güncel 19.09.2021 - 19:39, Güncelleme: 19.09.2021 - 19:39 1480+ kez okundu.
 

Velilerden “Öğlen arası kaldırılsın” talebi

Kurtalan’da öğrenci velileri okullarda öğle arasının kaldırılarak okul giriş çıkış saatlerinin 08.00 – 13.00 arasında düzenlenmesini isteyerek yetkililerden yardım bekliyor.
Yeni eğitim düzenlemesiyle birlikte ikili öğretim yerine tam güm eğitim sistemine geçildi. Öğrenciler sabah 08:30 da derse başlayarak öğleden sonra 15:00'a kadar ders görüyor. 15 dakikalık teneffüslerin haricinde 70 dakikalık öğlen tatili veriliyor. Çoğu okulda yemekhane bulunmayışı ve trafik unsuru göze alındığında hem öğrenci hem de veliler için tam gün eğitim uygulaması çileye dönüştü. Öğlen arasında çocuklarını ev götürüp öğlen yemeği yediren veliler çoğu zaman okula geç kalıyor veya çocuğunu öğleden sonra okula göndermiyor.Öğlen arasının kaldırılmasını talep eden öğrenci velileri, “Okullarımızda öğle aralarında, eve giden öğrencilerin gidiş dönüş yolunda güvenlik sorunu yaşaması, eve gitmeyen öğrencilerin okulda düzensiz beslenmesi nedeniyle öğlen arasının kaldırılmasını talep ediyoruz. Kış şartları da göz önünde bulundurulursa öğlen arasının kaldırılması daha uygun olacaktır.” İfadelerini kullandı.
Kurtalan’da öğrenci velileri okullarda öğle arasının kaldırılarak okul giriş çıkış saatlerinin 08.00 – 13.00 arasında düzenlenmesini isteyerek yetkililerden yardım bekliyor.

Yeni eğitim düzenlemesiyle birlikte ikili öğretim yerine tam güm eğitim sistemine geçildi. Öğrenciler sabah 08:30 da derse başlayarak öğleden sonra 15:00'a kadar ders görüyor. 15 dakikalık teneffüslerin haricinde 70 dakikalık öğlen tatili veriliyor.
Çoğu okulda yemekhane bulunmayışı ve trafik unsuru göze alındığında hem öğrenci hem de veliler için tam gün eğitim uygulaması çileye dönüştü.
Öğlen arasında çocuklarını ev götürüp öğlen yemeği yediren veliler çoğu zaman okula geç kalıyor veya çocuğunu öğleden sonra okula göndermiyor.
Öğlen arasının kaldırılmasını talep eden öğrenci velileri, “Okullarımızda öğle aralarında, eve giden öğrencilerin gidiş dönüş yolunda güvenlik sorunu yaşaması, eve gitmeyen öğrencilerin okulda düzensiz beslenmesi nedeniyle öğlen arasının kaldırılmasını talep ediyoruz. Kış şartları da göz önünde bulundurulursa öğlen arasının kaldırılması daha uygun olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.