Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

Güncel 20.03.2022 - 21:52, Güncelleme: 20.03.2022 - 21:52 2600+ kez okundu.
 

Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

Son yıllarda kuraklık yaşanması nedeniyle ürünlerden bekleneni alamayan çiftçiler, son aylarda yağan kar ve yağmur yağışlarıyla birlikte yüzü güldü.
Siirt ve Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen sene yaşanan kuraklık nedeniyle ürünlerde verim alınamadığını, son aylarda etkili olan yağışlarla birlikte bu yıl kuraklık sorununun ortadan kalktığını söyledi. Yağışların bu şekilde devam etmesi ve özellikle bahar aylarında yeterli yağışları nalınması durumunda Siirt’te tarımsal kuraklık yaşanmayacağını ifade eden Günbat, mercimek, buğday, nohut, arpa gibi ürünlerin bol olacağını dile getirdi. İlde bazı ağaçlarda çiçeklerin erken açtığını dile getiren Günbat, " Yağışlarla beraber artezyen olan çeşmeler akmaya başladı, derelerimiz su doldu, göletlerimizde su birikti buda tarım için çok önemlidir. Nisan ve mayısta da yağmurlar yağar ve biz geçen sene tarımda kaybettiğimiz ürün ve verimliliği bu yıl elde ederiz. Cenabı Allah’tan yağmurların devamını bekliyoruz” dedi.Siirt'in Kurtalan ilçesinde yıllardır çiftçilik yapan Nurettin Polat, yağışlarla birlikte nohut, mercimek, arpa ve buğdayda verimde artış beklediklerini söyledi. Polat, “Bu sene şimdiye kadar yağan yağışlar bölge olarak iyidir. Dileğimiz budur; bundan sonra yağan yağışların nisan ve mayıs ayına kadar devam etmesidir. Geçen sene kuraklıktan çiftçiler olarak, bölge olarak etkilendik. Tek dileğimiz Allah’tan yağışların yağması, verimin bol olması” diye konuştu.
Son yıllarda kuraklık yaşanması nedeniyle ürünlerden bekleneni alamayan çiftçiler, son aylarda yağan kar ve yağmur yağışlarıyla birlikte yüzü güldü.

Siirt ve Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen sene yaşanan kuraklık nedeniyle ürünlerde verim alınamadığını, son aylarda etkili olan yağışlarla birlikte bu yıl kuraklık sorununun ortadan kalktığını söyledi.
Yağışların bu şekilde devam etmesi ve özellikle bahar aylarında yeterli yağışları nalınması durumunda Siirt’te tarımsal kuraklık yaşanmayacağını ifade eden Günbat, mercimek, buğday, nohut, arpa gibi ürünlerin bol olacağını dile getirdi.
İlde bazı ağaçlarda çiçeklerin erken açtığını dile getiren Günbat, " Yağışlarla beraber artezyen olan çeşmeler akmaya başladı, derelerimiz su doldu, göletlerimizde su birikti buda tarım için çok önemlidir. Nisan ve mayısta da yağmurlar yağar ve biz geçen sene tarımda kaybettiğimiz ürün ve verimliliği bu yıl elde ederiz. Cenabı Allah’tan yağmurların devamını bekliyoruz” dedi.
Siirt'in Kurtalan ilçesinde yıllardır çiftçilik yapan Nurettin Polat, yağışlarla birlikte nohut, mercimek, arpa ve buğdayda verimde artış beklediklerini söyledi. Polat, “Bu sene şimdiye kadar yağan yağışlar bölge olarak iyidir. Dileğimiz budur; bundan sonra yağan yağışların nisan ve mayıs ayına kadar devam etmesidir. Geçen sene kuraklıktan çiftçiler olarak, bölge olarak etkilendik. Tek dileğimiz Allah’tan yağışların yağması, verimin bol olması” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.