Hasat sezonu araç lastiklerine talebi arttırdı

Kurtalan 24.06.2023 - 17:19, Güncelleme: 24.06.2023 - 17:19 1878+ kez okundu.
 

Hasat sezonu araç lastiklerine talebi arttırdı

Hasat sezonunun başlamasıyla beraber zirai ekipman ve traktör lastiği satışları arttı. Kurtalanlı lastik bayileri traktör ve tarım makinesi için kullanılan lastiklere talebin yoğun olduğunu aktardı.
Hasat sezonuyla birlikte traktör lastiği satışları arttı. Kurtalan’da çiftçilik yapan vatandaşlar kullanım özelliğini kaybetmiş traktör lastiklerini değiştirmek için lastik bayilerine başvuruyor. Kurtalan’da Bingöller Lastik Bayisi çalışanı olan Lokman Taşkıran hasat sezonuyla beraber özellikle traktör lastiği için büyük talep olduğunu işaret ederek “Hasat sezonu nedeniyle traktör lastiği satışlarımız artmış bulunmakta ayrıca römork, patos ve patpat lastiği satışlarımızda da kayda değer bir artışın olduğunu görmekteyiz.” dedi. Taşkıran, bütün lastik çeşitlerinin geçen yıla oranla zamlandığını belirterek “Döviz kurundaki yükseliş nedeniyle bütün lastik fiyatları geçen yıla oranla yükseldi. Özelikle iş makinesi ve tarım araçlarının lastikleri de büyük oranda zamlandı. Şuan en çok en çok sattığımız traktör lastik ebatlarının fiyatları şu şekilde; 16.9-30 ebatlı lastik 7 bin Lira, 340.85.28 ebatlı lastik 8 bin Lira, 340.85.24 ebatlı lastik 7 bin 200 Lira, 280.70.18 ebatlı lastik ise 4 bin lira olarak satıyoruz. Traktör jant ebatları değiştikçe fiyatlarda büyüklük küçüklüğüne göre değişiyor.” dedi. Traktör ve zirai ekipman lastik fiyatlarının güzlük ekim dönemine kadar hızla artacağını söyleyen Lokman Taşkıran kış aylarında tarımsal faaliyet olmadığı için tarım makinesi lastiği satışlarının da büyük bir oranda düştüğünü kaydetti. (Abdulaziz ÖZCAN)
Hasat sezonunun başlamasıyla beraber zirai ekipman ve traktör lastiği satışları arttı. Kurtalanlı lastik bayileri traktör ve tarım makinesi için kullanılan lastiklere talebin yoğun olduğunu aktardı.

Hasat sezonuyla birlikte traktör lastiği satışları arttı. Kurtalan’da çiftçilik yapan vatandaşlar kullanım özelliğini kaybetmiş traktör lastiklerini değiştirmek için lastik bayilerine başvuruyor. Kurtalan’da Bingöller Lastik Bayisi çalışanı olan Lokman Taşkıran hasat sezonuyla beraber özellikle traktör lastiği için büyük talep olduğunu işaret ederek “Hasat sezonu nedeniyle traktör lastiği satışlarımız artmış bulunmakta ayrıca römork, patos ve patpat lastiği satışlarımızda da kayda değer bir artışın olduğunu görmekteyiz.” dedi.

Taşkıran, bütün lastik çeşitlerinin geçen yıla oranla zamlandığını belirterek “Döviz kurundaki yükseliş nedeniyle bütün lastik fiyatları geçen yıla oranla yükseldi. Özelikle iş makinesi ve tarım araçlarının lastikleri de büyük oranda zamlandı. Şuan en çok en çok sattığımız traktör lastik ebatlarının fiyatları şu şekilde; 16.9-30 ebatlı lastik 7 bin Lira, 340.85.28 ebatlı lastik 8 bin Lira, 340.85.24 ebatlı lastik 7 bin 200 Lira, 280.70.18 ebatlı lastik ise 4 bin lira olarak satıyoruz. Traktör jant ebatları değiştikçe fiyatlarda büyüklük küçüklüğüne göre değişiyor.” dedi.

Traktör ve zirai ekipman lastik fiyatlarının güzlük ekim dönemine kadar hızla artacağını söyleyen Lokman Taşkıran kış aylarında tarımsal faaliyet olmadığı için tarım makinesi lastiği satışlarının da büyük bir oranda düştüğünü kaydetti.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.