Hava sıcaklıkları düştü, fırıncılar nefes aldı

Kurtalan 18.10.2023 - 18:46, Güncelleme: 18.10.2023 - 18:46 3235+ kez okundu.
 

Hava sıcaklıkları düştü, fırıncılar nefes aldı

Yaz mevsimi boyunca yüksek sıcaklıklarda çalışmak zorunda kalan fırıncılar serinleşen havayla rahat bir nefes almaya başladı.
Hava sıcaklıklarının düşmesi 60 derecelik sıcaklıkta ekmek yapmak için çalışan fırıncıları biraz olsun rahatlattı. Yüksek hava sıcaklığında çalışmak zorunda kalan fırıncılar hava sıcaklıklarının düşmesiyle bir nebzede olsa rahatladıklarını belirtirken kış mevsimi dört gözle beklediklerini aktarıyorlar. Yaz mevsimi boyunca yüksek sıcaklıklardaki fırın ortamında çalışmak zorunda kaldıklarını söyleyen Saray Ekmek Fırını Ustası Selman Uysal, “Yaz mevsim boyunca 60 derecenin üzerine çıkan sıcaklıklarda çalışmak zorunda kaldık. Mesleğimizde en çok zorlandığımız mevsim yaz ayıdır çünkü bu ayda 250 dereceyle yanan taş fırının başında durmak bir hayli zor oluyor. İnsan ister istemez bunalıyor ve sık sık su içme ihtiyacı duyuyor. Çok şükür şuan hava sıcaklığı düştü ve birazda olsa işimiz kolaylaşmaya başladı.” dedi. (Mehmet Sadık AKSOY)
Yaz mevsimi boyunca yüksek sıcaklıklarda çalışmak zorunda kalan fırıncılar serinleşen havayla rahat bir nefes almaya başladı.

Hava sıcaklıklarının düşmesi 60 derecelik sıcaklıkta ekmek yapmak için çalışan fırıncıları biraz olsun rahatlattı.

Yüksek hava sıcaklığında çalışmak zorunda kalan fırıncılar hava sıcaklıklarının düşmesiyle bir nebzede olsa rahatladıklarını belirtirken kış mevsimi dört gözle beklediklerini aktarıyorlar.

Yaz mevsimi boyunca yüksek sıcaklıklardaki fırın ortamında çalışmak zorunda kaldıklarını söyleyen Saray Ekmek Fırını Ustası Selman Uysal, “Yaz mevsim boyunca 60 derecenin üzerine çıkan sıcaklıklarda çalışmak zorunda kaldık. Mesleğimizde en çok zorlandığımız mevsim yaz ayıdır çünkü bu ayda 250 dereceyle yanan taş fırının başında durmak bir hayli zor oluyor. İnsan ister istemez bunalıyor ve sık sık su içme ihtiyacı duyuyor. Çok şükür şuan hava sıcaklığı düştü ve birazda olsa işimiz kolaylaşmaya başladı.” dedi.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.