Kar yağışı beklenenin altında olunca saman stokları elde kaldı

Siirt 15.03.2024 - 17:27, Güncelleme: 15.03.2024 - 17:27 1798+ kez okundu.
 

Kar yağışı beklenenin altında olunca saman stokları elde kaldı

Kış mevsimi beklendiği gibi kar yağışlı geçmeyince saman stoklarının elde kalmasına neden oldu.
Büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin samana olan ihtiyacı geçen yıllara oranla daha az olması saman stoklarının satılmamasına neden oldu. Saman satıcıları 2023 yılı sonu 2024 yılı başı havaların beklendiği gibi kar yağışlı geçmediğine değinerek ellerinde bulunan saman yığınlarının satılmadığını söylüyor. Garzan ovasında stok halde saman yığınlarının olduğunu söyleyen Yusuf Yolcu kar yağışı ve düşük hava sıcaklığının kış mevsiminde pek fazla etki göstermediğini aktarırken bu durumun Büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri için kara, saman satıcıları için ise zarara neden olduğunu belirtiyor. Yolcu, sene başında kendisine kilo başı 1liraya mal olduğunu söylediği buğday samanları için kış mevsimi boyunca müşteri çıkmadığını baharın gelişiyle birlikte ellerindeki stokları eritme umudunun da kalmadığını ifade ederken “Beyaz saman denilen buğday samanı bu yıl hiç para etmedi. Zararına satış yapmak istediğimiz halde alıcısı olmuyor. Çünkü Mart Ayıyla birlikte Bahar geldi yetiştiriciler hayvanlarını meralara salmaya başladı. Ağırda ve çiftliklerde beslenen hayvan sayısı büyük oranda azalınca stok haldeki samanlarımız elimizde kaldı.” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kış mevsimi beklendiği gibi kar yağışlı geçmeyince saman stoklarının elde kalmasına neden oldu.

Büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin samana olan ihtiyacı geçen yıllara oranla daha az olması saman stoklarının satılmamasına neden oldu.

Saman satıcıları 2023 yılı sonu 2024 yılı başı havaların beklendiği gibi kar yağışlı geçmediğine değinerek ellerinde bulunan saman yığınlarının satılmadığını söylüyor.

Garzan ovasında stok halde saman yığınlarının olduğunu söyleyen Yusuf Yolcu kar yağışı ve düşük hava sıcaklığının kış mevsiminde pek fazla etki göstermediğini aktarırken bu durumun Büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri için kara, saman satıcıları için ise zarara neden olduğunu belirtiyor.

Yolcu, sene başında kendisine kilo başı 1liraya mal olduğunu söylediği buğday samanları için kış mevsimi boyunca müşteri çıkmadığını baharın gelişiyle birlikte ellerindeki stokları eritme umudunun da kalmadığını ifade ederken “Beyaz saman denilen buğday samanı bu yıl hiç para etmedi. Zararına satış yapmak istediğimiz halde alıcısı olmuyor. Çünkü Mart Ayıyla birlikte Bahar geldi yetiştiriciler hayvanlarını meralara salmaya başladı. Ağırda ve çiftliklerde beslenen hayvan sayısı büyük oranda azalınca stok haldeki samanlarımız elimizde kaldı.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.