Karataş, kırtasiyeci esnafının sorunlarını dile getirdi

Kurtalan 08.09.2023 - 19:06, Güncelleme: 08.09.2023 - 19:06 2806+ kez okundu.
 

Karataş, kırtasiyeci esnafının sorunlarını dile getirdi

Kurtalan Esnaf Odası Başkanı Ekrem Karataş, mesleği kırtasiye olmayan bazı esnafların kırtasiye malzemesi sattığını, bunun kırtasiyeci esnafını mağdur ettiğini dile getirdi.
Kurtalan Esnaf Odası Başkanı Ekrem Karataş gazetemize yaptığı açıklamada, mesleği kırtasiyecilik olmayan esnafların kırtasiye ürünleri satmalarının mesleki etikle bağdaşmadığını belirtti. Kırtasiyeci esnafının her geçen yıl eriyip bittiğini belirten Karataş, “Kırtasiyeci esnafı tüm yatırımını okul sezonuna yapıyor. Çek ve senet verdikleri toptancılara borçlarını ödeyemiyorlar. Her sene olduğu gibi bu sene zincir marketler başta olmak üzere, tüm AVM, hipermarket, züccaciye, hırdavatçılar vb. kırtasiye malzemelerini satıyor. Bunların yasaklanması, herkesin kendi ana iş kolunu yapması gerekiyor.” dedi. Kırtasiyeci esnafının haksız rekabetin önlenmesi için Kurtalan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na yazılı dilekçe ile başvuruda bulunduğunu aktaran Karataş, “Kırtasiyeciler bize yazılı dilekçe ile başvuruda bulundular. Bizde gerekli mercilere bu sorunu ilettik. Haksız rekabetin önüne geçilmesi ve küçük esnafın korunması gerekli denetimler yapılması için resmi yollardan yetkili kurumlara başvuruda bulunduk.” ifadelerini kullandı. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan Esnaf Odası Başkanı Ekrem Karataş, mesleği kırtasiye olmayan bazı esnafların kırtasiye malzemesi sattığını, bunun kırtasiyeci esnafını mağdur ettiğini dile getirdi.

Kurtalan Esnaf Odası Başkanı Ekrem Karataş gazetemize yaptığı açıklamada, mesleği kırtasiyecilik olmayan esnafların kırtasiye ürünleri satmalarının mesleki etikle bağdaşmadığını belirtti.

Kırtasiyeci esnafının her geçen yıl eriyip bittiğini belirten Karataş,

“Kırtasiyeci esnafı tüm yatırımını okul sezonuna yapıyor. Çek ve senet verdikleri toptancılara borçlarını ödeyemiyorlar. Her sene olduğu gibi bu sene zincir marketler başta olmak üzere, tüm AVM, hipermarket, züccaciye, hırdavatçılar vb. kırtasiye malzemelerini satıyor. Bunların yasaklanması, herkesin kendi ana iş kolunu yapması gerekiyor.” dedi.

Kırtasiyeci esnafının haksız rekabetin önlenmesi için Kurtalan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na yazılı dilekçe ile başvuruda bulunduğunu aktaran Karataş,

“Kırtasiyeciler bize yazılı dilekçe ile başvuruda bulundular. Bizde gerekli mercilere bu sorunu ilettik. Haksız rekabetin önüne geçilmesi ve küçük esnafın korunması gerekli denetimler yapılması için resmi yollardan yetkili kurumlara başvuruda bulunduk.” ifadelerini kullandı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.