Kart kesim ücretleri esnafları mağdur ediyor

Siirt 27.11.2023 - 20:45, Güncelleme: 27.11.2023 - 20:45 3216+ kez okundu.
 

Kart kesim ücretleri esnafları mağdur ediyor

Esnaflar kartlı ödemelerde kart kesim ücreti nedeniyle yaptıkları satıştan elde ettikleri karın bir bölümünü bankaya vermek zorunda kalıyor.
Kartlı ödemeler bankaları esnafın kazancına ortak ediyor. Esnaflar satış yaptıklarında müşterilerin kartla yaptığı ödemelerde bankaların pos cihazlarından yüzde 4 oranında bir kesinti yaptığını bu kesintinin satışta yaptıkları karıdan gittiğini belirtiyor. Pos cihazlarından yapılan kesintilerin esnafları mağdur ettiği belirtilirken banka kartı veya kredi kartı fark etmeksizin yüz liralık kartlı ödemede toplam 4 liranın banka kesintisine tabi. Esnaflar bu yapılanın haksızlık olduğunu kart kesim ücretini müşteriye yansıtmadıkları için yaptıkları kardan zarar etiklerini belirterek “Bankaların bu durumu görmelerini istiyoruz.” diyor. (Abdulaziz ÖZCAN)
Esnaflar kartlı ödemelerde kart kesim ücreti nedeniyle yaptıkları satıştan elde ettikleri karın bir bölümünü bankaya vermek zorunda kalıyor.

Kartlı ödemeler bankaları esnafın kazancına ortak ediyor. Esnaflar satış yaptıklarında müşterilerin kartla yaptığı ödemelerde bankaların pos cihazlarından yüzde 4 oranında bir kesinti yaptığını bu kesintinin satışta yaptıkları karıdan gittiğini belirtiyor.

Pos cihazlarından yapılan kesintilerin esnafları mağdur ettiği belirtilirken banka kartı veya kredi kartı fark etmeksizin yüz liralık kartlı ödemede toplam 4 liranın banka kesintisine tabi.

Esnaflar bu yapılanın haksızlık olduğunu kart kesim ücretini müşteriye yansıtmadıkları için yaptıkları kardan zarar etiklerini belirterek “Bankaların bu durumu görmelerini istiyoruz.” diyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.