Kavurucu sıcakta ekmek mücadelesi

Kurtalan 17.07.2023 - 19:48, Güncelleme: 17.07.2023 - 19:48 2461+ kez okundu.
 

Kavurucu sıcakta ekmek mücadelesi

Sıcaklıkların oldukça etkili olduğu bu aylarda bazı meslek guruplarında çalışan vatandaşlar büyük zorluklar çekiyor.
Bu meslek guruplarından biri olan demir ve kalıp ustalarıyla sıcak havaların yaptıkları işe etkisini derledik. Son zamanlarda etkili olan sıcaklıklar bazı meslek guruplarını doğrudan etkiliyor. Tarım işçileri, Fırıncılar ve demir-kalıp ustaları son zamanlarda etkili olan sıcaklıklar nedeniyle zorluk çektiklerini ifade ederken buna rağmen verdikleri emeğin hakkını alamadıklarını söylüyorlar. Kurtalan’da uzun yıllardır inşaatlarda demir ve kalıp işiyle uğraştıklarını söyleyen Cemil Polat sıcak geçen yaz aylarında inşaat alanlarında çalışmanın zorluklarına değinerek “Uzun yıllardır demir ve kalıp işiyle uğraşıyoruz, kışın soğuğundan etkilendiğimiz gibi yazın sıcağından da aşırı derecede etkileniyoruz. Bildiğiniz gibi bölgemiz iklimi itibariyle yazın kurak ve oldukça sıcak bir yer burada çalışmak çok zor biz kalıp ve demirci ustaları olarak çoğuz aman herhangi bir gölgelik ve muhafaza olmadan güneşin yakıcı ışınları altında çalışıyoruz. Günlük su tüketimimiz artıyor. Yağlı yemekler yiyemiyoruz çoğu zamanda iştahımız olmuyor.” dedi. “Emeğimizin karşılığını alamıyoruz.” Etkili olan sıcaklıklardan doğrudan etkilenen meslek guruplarından birinde çalışan demir ve kalıp ustaları aldıkları ücretlerin harcadıkları emek ve katlandıkları zorluklara göre çok ucuz kaldığından yakınırken Demir ve Kalıp Ustası Cemil Polat, “Bizim ilçemizde usta işi pekte para kazandıran bir iş değil bugün batıda çalışan biriyle bugün burada aynı işte çalışan biri kesinlikle aynı ücreti almıyor. Bu da kazancımızın düşmesine yani hak ettiğimiz ücretleri almamamızı neden oluyor, bunun önüne geçinilebilir mi bilmem ama arda olan bize oluyor.” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Sıcaklıkların oldukça etkili olduğu bu aylarda bazı meslek guruplarında çalışan vatandaşlar büyük zorluklar çekiyor.

Bu meslek guruplarından biri olan demir ve kalıp ustalarıyla sıcak havaların yaptıkları işe etkisini derledik.

Son zamanlarda etkili olan sıcaklıklar bazı meslek guruplarını doğrudan etkiliyor. Tarım işçileri, Fırıncılar ve demir-kalıp ustaları son zamanlarda etkili olan sıcaklıklar nedeniyle zorluk çektiklerini ifade ederken buna rağmen verdikleri emeğin hakkını alamadıklarını söylüyorlar.

Kurtalan’da uzun yıllardır inşaatlarda demir ve kalıp işiyle uğraştıklarını söyleyen Cemil Polat sıcak geçen yaz aylarında inşaat alanlarında çalışmanın zorluklarına değinerek “Uzun yıllardır demir ve kalıp işiyle uğraşıyoruz, kışın soğuğundan etkilendiğimiz gibi yazın sıcağından da aşırı derecede etkileniyoruz. Bildiğiniz gibi bölgemiz iklimi itibariyle yazın kurak ve oldukça sıcak bir yer burada çalışmak çok zor biz kalıp ve demirci ustaları olarak çoğuz aman herhangi bir gölgelik ve muhafaza olmadan güneşin yakıcı ışınları altında çalışıyoruz. Günlük su tüketimimiz artıyor. Yağlı yemekler yiyemiyoruz çoğu zamanda iştahımız olmuyor.” dedi.

“Emeğimizin karşılığını alamıyoruz.”

Etkili olan sıcaklıklardan doğrudan etkilenen meslek guruplarından birinde çalışan demir ve kalıp ustaları aldıkları ücretlerin harcadıkları emek ve katlandıkları zorluklara göre çok ucuz kaldığından yakınırken Demir ve Kalıp Ustası Cemil Polat, “Bizim ilçemizde usta işi pekte para kazandıran bir iş değil bugün batıda çalışan biriyle bugün burada aynı işte çalışan biri kesinlikle aynı ücreti almıyor. Bu da kazancımızın düşmesine yani hak ettiğimiz ücretleri almamamızı neden oluyor, bunun önüne geçinilebilir mi bilmem ama arda olan bize oluyor.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.