Kırtasiye ürünleri cep yakacak! Fiyatlar yüzde 300 arttı

Kurtalan 25.08.2023 - 17:12, Güncelleme: 25.08.2023 - 17:12 2398+ kez okundu.
 

Kırtasiye ürünleri cep yakacak! Fiyatlar yüzde 300 arttı

Yeni eğitim öğretim sezonuna sayılı günler kala kırtasiye ürünlerine gelen zamlar öğrenci velilerinin cebini yakacak.
2023-2023 eğitim öğretim sezonu 11 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Kurtalan’da binlerce öğrenciyi okul heyecanı sararken öğrenci velilerini ise kırtasiye ürünlerine gelen zamlar kara kara düşündürüyor. Kurtalan’da kırtasiye ürünleri satışı yapan Seçkin Vergili, ürünlerin geçen seneye oranla yüzde 300 arttığını söyledi. Fiyatların her geçen gün arttığını belirten Vergili, “Geçen yıl 150 liraya sattığımız okul çantası bu yıl 500 liraya yükseldi. Defter ve kalem fiyatları da arttı. 70 liraya sattığımız kaynak kitapları 250 liraya yükseldi. 1 liraya sattığımız kurşun kalem 5 liraya yükseldi. Kısacası tüm kırtasiye ürünlerinde ciddi bir artış yaşandı.” dedi. Fiyatların fırsatçı tedarikçiler yüzünden arttığını savunan Vergili, “Her yıl okul sezonunda fırsatçı tedarikçiler kırtasiye ürünlerini depolayarak fiyatların artmasına neden oluyor. Fiyat artışları bu denli yüksek olmasının nedeni tedarikçilerdir. Okul sezonu başlarken bu tedarikçilerin denetlenerek aralarındaki fırsatçıların cezalandırılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Sadık AKSOY)
Yeni eğitim öğretim sezonuna sayılı günler kala kırtasiye ürünlerine gelen zamlar öğrenci velilerinin cebini yakacak.

2023-2023 eğitim öğretim sezonu 11 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Kurtalan’da binlerce öğrenciyi okul heyecanı sararken öğrenci velilerini ise kırtasiye ürünlerine gelen zamlar kara kara düşündürüyor.

Kurtalan’da kırtasiye ürünleri satışı yapan Seçkin Vergili, ürünlerin geçen seneye oranla yüzde 300 arttığını söyledi.

Fiyatların her geçen gün arttığını belirten Vergili,

“Geçen yıl 150 liraya sattığımız okul çantası bu yıl 500 liraya yükseldi. Defter ve kalem fiyatları da arttı. 70 liraya sattığımız kaynak kitapları 250 liraya yükseldi. 1 liraya sattığımız kurşun kalem 5 liraya yükseldi. Kısacası tüm kırtasiye ürünlerinde ciddi bir artış yaşandı.” dedi.

Fiyatların fırsatçı tedarikçiler yüzünden arttığını savunan Vergili,

“Her yıl okul sezonunda fırsatçı tedarikçiler kırtasiye ürünlerini depolayarak fiyatların artmasına neden oluyor. Fiyat artışları bu denli yüksek olmasının nedeni tedarikçilerdir. Okul sezonu başlarken bu tedarikçilerin denetlenerek aralarındaki fırsatçıların cezalandırılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.