Kış aylarının vazgeçilmezi kuru üzüme ilgi artıyor

Kurtalan 27.12.2023 - 17:32, Güncelleme: 27.12.2023 - 17:32 2915+ kez okundu.
 

Kış aylarının vazgeçilmezi kuru üzüme ilgi artıyor

Soğuk havadan etkilenen Kurtalanlılar kuru üzüme talebi artırdı.
Soğuk kış aylarında en çok tüketilen kuruyemiş çeşitlerinden olan kuru üzüm Kurtalan’da büyük ilgi görüyor. Şifa deposu olan kuru üzüm yemi olarak tüketildiği gibi yöresel yemekler ve tatlı yapımında da sıklıkla kullanılan malzemeler arasında. Kurtalan’da seyyar olarak kuru üzüm satışı yapan İskender Selçuk, kış aylarında kuru üzüm satışlarının artığını belirtirken “Kilosunu 150 liraya sattığımız kuru üzümler çekirdeksiz olduğu için tatlı ve yöresel yemeklerin yapımında sıklıkla kullanılan bir ürün. Müşterilerimizin talebi yüksek.” dedi. (Mehmet Sadık AKSOY)
Soğuk havadan etkilenen Kurtalanlılar kuru üzüme talebi artırdı.

Soğuk kış aylarında en çok tüketilen kuruyemiş çeşitlerinden olan kuru üzüm Kurtalan’da büyük ilgi görüyor.

Şifa deposu olan kuru üzüm yemi olarak tüketildiği gibi yöresel yemekler ve tatlı yapımında da sıklıkla kullanılan malzemeler arasında.

Kurtalan’da seyyar olarak kuru üzüm satışı yapan İskender Selçuk, kış aylarında kuru üzüm satışlarının artığını belirtirken “Kilosunu 150 liraya sattığımız kuru üzümler çekirdeksiz olduğu için tatlı ve yöresel yemeklerin yapımında sıklıkla kullanılan bir ürün. Müşterilerimizin talebi yüksek.” dedi.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.