Kışlık odun satışlarına başlandı

Kurtalan 20.06.2023 - 15:37, Güncelleme: 20.06.2023 - 15:37 2162+ kez okundu.
 

Kışlık odun satışlarına başlandı

Sobalı evlerde yaşayan vatandaşlar kışlık odunlarını daha ekonomik fiyatlardan almak için şimdiden kış hazırlıklarına başladı.
Kışlık yakacak odun satışları başladı yaz aylarında satılmaya başlanan kışlık odunlar ton başı 2 bin 500 Liraya alıcı buluyor. Kurtalan’da kışlık yakacak odun satışı yapan Celil Kazancı sobalı evlerde yaşayan vatandaşların kış aylarına hazırlık için şimdiden hazırlık yaptığını belirterek “Şırnak’tan getirilen meşe ağacı tomruklarımızı buradaki kesme makinelerimizde sobaya atılacak uygunlukta doğruyoruz. Vatandaşlarımız şuan kışlık odun almaya başladılar. Satışlarımız gittikçe yoğunlaşacak bu süreç Ekim ayına kadar sürecek.” ifadelerinde bulundu. Kazancı yaz aylarında nemin az olmasından dolayı odunların daha hafif olduğunu aktarırken “Kış aylarında yağan yağışlar ve oluşan nem yüzünden kimse zorunlu olmadıkça odun almıyor. Kış aylarında odun fiyatları da artıyor, bu nedenle yaz aylarında odun satışlarımız daha yoğun oluyor.” sözlerini kullandı. Kazancı, yaklaşık 30 yıldır kışlık odun sattıklarını aktararak kışlık odunun fiyatını 2 bin 500 Liraya sattıklarını aktardı. (Mehmet Sadık AKSOY)
Sobalı evlerde yaşayan vatandaşlar kışlık odunlarını daha ekonomik fiyatlardan almak için şimdiden kış hazırlıklarına başladı.

Kışlık yakacak odun satışları başladı yaz aylarında satılmaya başlanan kışlık odunlar ton başı 2 bin 500 Liraya alıcı buluyor. Kurtalan’da kışlık yakacak odun satışı yapan Celil Kazancı sobalı evlerde yaşayan vatandaşların kış aylarına hazırlık için şimdiden hazırlık yaptığını belirterek “Şırnak’tan getirilen meşe ağacı tomruklarımızı buradaki kesme makinelerimizde sobaya atılacak uygunlukta doğruyoruz. Vatandaşlarımız şuan kışlık odun almaya başladılar. Satışlarımız gittikçe yoğunlaşacak bu süreç Ekim ayına kadar sürecek.” ifadelerinde bulundu.

Kazancı yaz aylarında nemin az olmasından dolayı odunların daha hafif olduğunu aktarırken “Kış aylarında yağan yağışlar ve oluşan nem yüzünden kimse zorunlu olmadıkça odun almıyor. Kış aylarında odun fiyatları da artıyor, bu nedenle yaz aylarında odun satışlarımız daha yoğun oluyor.” sözlerini kullandı.

Kazancı, yaklaşık 30 yıldır kışlık odun sattıklarını aktararak kışlık odunun fiyatını 2 bin 500 Liraya sattıklarını aktardı.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.